Elverum nær ny skalp, men ble straffet i sluttminuttene – Elverum

Elverum nær ny skalp, men ble straffet i sluttminuttene

Elverum-Vardar 32-35 (20-17)

Det var tydelig at det var få dager siden lagene møttes forrige gang i starten av kampen. Begge lag hadde noen nye taktiske elementer som de ville prøve ut, men starten var veldig jevn. Etter 6 minutter så ledet bortelaget Vardar 4-3, før Thomas Solstad utlignet til 4-4 etter at Fries hadde en fin redning på et gjennombrudd fra Taleski.

Som sist, så var det enormt tempo og to lag som ikke prioriterte forsvarsspillet. Selv om målvaktene hadde en betydelig bedre start enn sist så var stillingen 7-6 til Vardar etter 12 minutter. Thorsten Fires hadde masse redninger, og de fleste på store sjanser der Vardar hadde spilt seg på blankt mål. Endre Langaas var Elverums beste spiller de første 15 minuttene da han var både høyt og lavt i angrep, og satte inn 3 scoringer i starten av kampen.

Josef Pujol sørget for at lagene var likt på stillingen 9-9 etter at han først sørget for en brøyt og forsvaret etterpå snappet han en ball. I denne perioden var Elverum en mann mer, så svenske Pujol kastet ballen i det åpne målet. Like etter satte Johan Fingren inn en ledelse til de svarte og hvite. Simen Pettersen sørget for at Elverum ledet 14-12, og da måtte Vardar ta en timeout for å finne ut hvordan de skulle overliste en brennhet Thorsten Fries.

Christopher Hedberg økte til 16-13 til hjemmelaget fra Elverum etter 24 minutter. Elverum økte til en ledelse med fire mål da uret hadde passert 26 minutter av kampen. Denne gangen i undertall. Elverum hadde en meget god periode i denne delen av kampen, og spesielt Fries var mye av årsaken til at de svarte og hvite hadde tatt initiativet i kampen. Inn mot pause var Vardar hakket bedre enn Elverum, men tryllekunstneren Josef Pujol sørget for at Elverum ledet 20-17 til pause med en scoring som garantert vil være på Youtube i fremtiden.

Lagene startet ganske jevnt i den 2.omgangen også. Etter fem minutter så var de like langt på stillingen 23-20 til Elverum, men Vardar snek seg målet nærmere da de reduserte to ganger de neste minuttene. Hjemmelaget Elverum fikk muligheten i overtall, og 7 mot 5 spillet fungerte perfekt, noe som gjorde at de svarte og hvite holdt Vardar litt på avstand. Etter 9 minutter ledet Elverum med bare ett mål etter at Stoilov reduserte fra linjen.

I håndball går det ekstremt fort, og etter en god Periode fra Vardar så hadde makedonerne muligheten til å gå i en ledelse for første gang siden litt over halvveis i 1.omgang. Elverum hadde ingen redninger etter 12 minutter av omgangen, og Vardar ledet plutselig 26-25 før Grøndahl utlignet fra straffemerket.

Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og det skulle ikke være før helt på slutten at Vardar tok et lite grep på kampen. Elverum gjorde noen enkle tekniske feil og skuddbom, noe som gjorde at det Makedonske bortelaget til slutt klarte å snu kampen til deres favør. Med seier til Vardar 35-32 så er Elverum sist i gruppe A i Champions League. Men typisk for de svarte og hvite er å reise seg. Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!!