Elverum møter PSG i Paris på tirsdag! – Elverum

Elverum møter PSG i Paris på tirsdag!

På tirsdag spiller Elverum nok en vanskelig, men viktig kamp i verdens beste klubbturnering. Laget møter igjen PSG i Paris, ett lag fullt av verdensstjerner. Kampen spilles 18:45 og det det er viktig for Elverum med poeng om de skal lukte på en plass høyere på tabellen. PSG ligger i andre enden av tabellen med sine 15 poeng etter 12 kamper. Med seier i morgensdagens kamp så vil franskmennene sikre 3.plassen, men også ha en bitteliten mulighet til å ta 2.plassen fra Flensburg.

Noen kamper har allerede blitt trukket men det franske laget har levert mange gode prestasjoner. Seieren med 11 mål mot Kielce er kanskje deres beste prestasjon i denne sesongen. I den kampen var hele laget gode, og kjørte regelrett over polakkene som vant mot Elverum med 10 mål for noen uker siden. I forrige oppgjør mellom lagene vant PSG med 6 mål i en kamp der Elverum hadde en liten mulighet for poeng. Mikkel Hansen ble toppscorer for PSG, mens Pujol ble toppscoreren til Elverum i det oppgjøret.

På PSG er det en rekke profiler, men vi har valgt å trekke ut følgende tre spillere:

Mikkel Hansen

Den danske superstjernen er av mange regnet som den aller beste håndballspilleren av alle. Bakspilleren med de lange lokkene og pannebåndet har en helt egen evne til å være god når det gjelder som alle mest. Hansen var kanskje den viktigste spilleren til Danmark da de vant VM-gull i Egypt i januar. Fra 2022 skal han hjem til Danmark for å spille for Aalborg.

Dainis Kristopans.

Den høyreiste høyre bakspilleren er inne i sin første sesong for den franske storklubben etter overgangen fra Vardar. I Kristopans får PSG en 215 cm høy latvier som er god i alle spillets faser, og som var svært delaktig at Vardar vant to Champions League titler på rad. Til nå har han slitt litt med spillet i PSG, men man håper jo på at han og Mikkel Hansen skal virkelig få det til å klaffe når final4 nærmer seg.

Dylan Nahi

Den franske venstrekanten er en meget viktig spiller for laget som trenes av Raul Gonzalez. Kantspilleren står ofte som toer i forsvar siden Mikkel Hansen hviles, og fremover er han en meget treffsikker kantspiller. Nahi som kun er 21 år skal videre til Kielce etter denne sesongen, og det er nok bare et tidsspørsmål før han spiller seg inn på det franske landslaget. I årets sesong har han lagd 23 mål til nå.

Tre profiler Elverum

Thorsten Fries:

Den danske målvakten storspilte for Elverum i den siste kampen mot Vardar, og var en av hovedgrunnene til at Elverum ledet store deler av kampen. Fries som er inne i sin andre sesong i den svarte og hvite trøya blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. Både han og Emil Imsgard er meget viktige om det skal bli poeng mot et stjernespekket PSG.

Josef Pujol:

Den svenske magikeren har i de siste kampene vist en enorm form for Børge Lunds lag. Midtbacken som kom fra GOG i Danmark før denne sesongen viser gang på gang hvilken spiller han er. Ikke bare spiller han opp andre, men han er også veldig god til å lage målene selv. Det blir spennende å se duellen mellom Pujol og PSGs gode spilleopplegger, Luc Steins.

Simen Holand Pettersen:

Den skuddsterke bakspilleren fikk sin VM-debut i Egypt i januar, og viste i et av oppgjørende mot Vardar at han fortsatt har evnen til å sette ballen i mål når kampene skal avgjøres. Pettersen begynner å bli en av spillerne i klubben med lengst fartstid og en av de som går foran i krigen for de svarte og hvite. Pettersen har med årene også blitt en mye bedre spiller i begge ender av banen.

Kampen har avkast 18:45, og vi håper på to poeng! HEIA ELVERUM!!!