Brutalt møte med franske stjerner – Elverum

Brutalt møte med franske stjerner

Elverum-PSG 29-44 (12-19)

Elverum hadde en fin start i kampen som ble spilt i Paris. Etter 3:30 spilt så ledet de hvite fra Elverum 3-1 etter at Dominik Mathe hadde banket inn ett par mål ,og at Thorsten Fries hadde gjort noen veldig gode redninger bakerst. Endre Langaas hadde også en god start for laget til Børge Lund. Trønderen satte inn 5-3 for Elverum etter ca 7 minutter.

Det var ikke lenge Elverum var i paradis mot det franske laget. EN rekke stangskudd, og noen gode redninger av Genty i målet til PSG sørget for at franskmennene ledet 6-5 etter 13 minutter. Elverum kom seg til en del gode muligheter, men dessverre var ikke kvaliteten i avslutningene like gode. Heldigvis for Elverum utlignet Josef Pujol i undertall. God prestasjon av svensken.

Luka Karabatic straffet Elverum ekstremt hardt da Elverum gjorde noen bomskudd. Den franske verdensmesteren satte to skudd på rad, før Dylan Nahi satte en kontring bak en Fries som ikke fikk mye hjelp fra forsvaret. På dette tidspunktet av kampen ledet PSG 11-8, og da måtte Lund ta en timeout for å roe ned hodene på laget sitt. Nevnte Nahi satte to nye baller på rad, og etter 20 minutter så ledet PSG 13-8 etter at de hadde en veldig god periode. Og da hadde heller ikke verdens beste håndballspiller, Mikkel Hansen vært på banen.

Tobias Grøndahl reduserte til 10-17 da han satte inn første ball for omgangen, i undertall for Elverum etter at Fingren fikk sin andre utvisning i kampen. Like etter satte også Thomas Solstad en ball for Elverum. Beniot Konkoud sørget for at PSG ledet 19-12 til pause etter han snappet en ball og satte den i det åpne målet etter at SOlstad satte to minutter på benken i slutten av 1.omgang.

Den andre omgangen er det to lag som setter ballene i mål omhverandre. Etter 6 minutter ledet fortsatt PSG med de sju målene de ledet med til pause. Dylan Nahi fortsatte storspillet på venstrekant og for Elverum var flere som hadde meldt seg på, uten at PSG virket veldig stresset av den grunn.

Etter ca 10 minutter av omgangen så gikk Elverum over til 7 mot 6. på det tidspunktet lå de under med hele 9 mål. I tillegg så la de om til 5-1 i forsvar med Luc Abalo foran. Elverum ville prøve en siste gang på å komme seg inn i kampen igjen. Men dessverre for Elverum så hadde ikke fått satt et godt nok forsvarspill. Med 30 baklengs på 45 minutter så blir det vanskelig å vinne håndballkamper.

Etter 20 minutter av den 2.omgangen ledet franskmennene med 13 mål, før Luc Abalo reduserte en gang mot gamle lagkamerater. Elverum hang virkelig ikke sammen i denne kampen. På slutten av kampen så det mest ut som at begge lag skulle ønske kampen var ferdig. Kampen endte 44-29 etter at Edwin Aspenback satte sin aller første scoring i Champions League.

Nå venter Porto i neste kamp. Vi må jobbe på videre. Heia Elverum.