Kasper Lien klar for Elverum – Elverum

Kasper Lien klar for Elverum

Kasper Lien fortsetter karrieren i Elverum, og har skrevet en treårs-kontrakt med Norges beste håndball-lag.

Kasper Lien har levert en strålende sesong i Halden, og flere ganger vært på månedens lag. I tillegg har 20-åringen debutert på rekruttlandslaget. Nå er han klar for Elverum.

Denne sesongen har han 76 mål for Halden i Rema 1000-ligaen og har virkelig tatt steget opp på et toppnivå. Det har også Christian Berge og Co lagt merke til og Lien var i troppen som i januar representerte Norge i EM-kvaliken, det såkalte «nødlandslaget». Den samme tillitten har han fått når Norges rekrutter igjen skal forsvare Norges ære i EM-kvaliken i april.

Det er ikke første gangen et stortalent tar steget fra Halden til Elverum, fra før er William Nilsen Nygaard og kaptein Thomas Solstad i finne i Elverumstroppen og det er to karer som har levert godt i blant annet EHF Champions League de siste ukene.

Høyrevingen som nå sikter høyt er bare 20 år gammel, men har også vært representert på yngre landslag for LM00. Han kommer opprinnelig fra Sarpsborg og har også fått vise styrke i fjorårets NM, der han scoret 12 mål på 2 kamper for Halden. Med sine 76 mål sålangt i sesongens seriespill er han på en 13.plass på toppscorerlista etter 17 kamper.

Lien har vært på månedens lag i 3 av i alt 4 måneder, det sier litt om hvilken posisjon høyrekanten har spilt seg inn på i norsk håndball.

– Vi har fulgt Kasper lenge, og er glade for at han ønsker å fortsette sin utvikling i Elverum. Etter den sesongen han har levert er det naturlig at han tar et steg videre i karrieren. I tillegg til at han allerede er en veldig god eliteserie-spiller, er han en ambisiøs spiller med gode holdninger som vil passe godt inn i Elverum, sier Nils Kristian Myhre.

Kasper Lien selv er veldig glad for å komme til Elverum.

– Det føles veldig bra å skrive kontrakt med Elverum. Det er jo Norges beste klubb. Elverum er ekstremt profesjonelle og som driver godt. Det gjør det mulig å drive med håndball på heltid og at man kan utvikle seg og ta nye steg. Så på dette tidspunkt føles Elverum som et veldig riktig steg for meg. Det er fortsatt norsk ligaen, men det er likevel en stor forskjell på alt fra treningshverdag til kampprogram.

Hva er din store drøm på sikt?

Jeg ønsker å bli så god som mulig, og da mener jeg Elverum er det rette valget for å komme dit. Så når Elverum viste interesse så var det en mulighet jeg måtte slå til på.

Hva vet du om Elverum fra før?

Jeg vet at det er ekstremt stor interresse for håndball i byen, også er det jo et lag som spiller ute i Europa. Det i seg selv er jo ganske kult å vite at man kan bli en del av.

Du har tatt steget fra Sarpsborg etter litt hospitering med Halden og ble for alvor Haldenspiller før 2019/2020 sesongen. Der har du gjort deg meget bemerket. Du satser på avslutte med stil i Halden?

Ja, jeg håper jo først og fremst at vi får avslutte seriespillet og kanskje få en sjanse i et sluttspill. Jeg skal gjøre mitt for å sikre seiere i de kampene som kommer. Så får kommende sesong komme i neste omgang.

Du skriver en 3 årskontrakt med Elverum, hva legger du i det?

Målet for meg er å komme til en storklubb i Europa, og da er Elverum et steg i veldig riktig retning for å oppnå det. Profesjonaliteten og utviklingsmulighetene vil gi et godt grunnlag for videre satsning og da føltes det rett å gå for en 3 årskontrakt jeg tror jeg kommer til å få veldig god nytte av.

Har du lagt noen planer for hva du skal foreta deg utenom håndballen når du kommer til Håndballbyen?

Jeg driver med et studie som byggingeniør som jeg håper å komme i mål med, så får vi se hvor lang tid det tar. Førsteprioriteten min nå blir håndball også får vi ta det andre litt som det kommer!

Vi ønsker Kasper velkommen til Elverum når den tid kommer!