Elverum-tap i spesiell siste gruppespillkamp i Champions League – Elverum

Elverum-tap i spesiell siste gruppespillkamp i Champions League

Elverum-Porto 31-38 (11-16)

Thorsten Fries hadde en kanonstart på kampen og var mye av grunnen til at Elverum ledet 3-2 etter 6 minutter. Dansken reddet en masse baller fra de portugisiske stjerne, og fremover hadde Solatd, Mathe og Pettersen satt inn hvert sitt mål. Porto ledet 5-4 etter 9 minutter, men Christopher Hedberg og Elverum kontret inn utligning direkte fra avkast. Det var tydelig at Elverum ønsket å kjøre en del tempo i denne kampen også.

Det var to jevne lag i Portugal det første kvarteret av kampen. Elverum slet litt i etablert angrep, men de hadde en god mulighet til å utligne til 7-7 fra straffemerket etter 15 minutter. Dessverre ble det bom for den ellers så sikre Grøndahl og i stedet økte Porto til 8-6 etter ett straffekast fra den gode kantspilleren Areia. Alexander Blonz reduserte til 7-8 etter at han var sikkerheten selv fra straffemerket.

Elverum hadde muligheten til å ta inn Portos 10-8 ledelse da de fikk muligheten 6 mot 4, men en enkel teknisk feil gjorde at de ikke satte ballen i mål i den anledningen. I stedet fikk Porto inn sin ene mann, også var det Elverum som fikk en utvist. Porto ledet 11-8 da uret passerte 22 minutter i Portugal. Dominik Mathe reduserte like etterpå.

Etter den oppløftende starten fra Elverum så slet de mer med å score mål utover omgangen. Børge Lund måtte ta en timeout etter 27 minutter da de blå og hvite fra Portugal var i ferd med å rykke fra Elverum. Miguel Martins viste frem håndballkunst da han sørget for at Porto kunne gå til pause på stillingen 16-11.

Etter pause var det igjen ganske jevnt innledningsvis av omgangen. Porto ledet med 6 mål da de hadde spilt 5 minutter. Bakover selt Elverum spesielt med linjespiller Salina, men fremover leverte nordmennene godt. Thomas Solstad spilte meget godt i begge ender av banen, og var sikkerheten selv de gangene han kjempet seg til avslutning.

Etter 11 minutter av den 2.omgangen så ledet Porto med hele 7 mål mot Elverum. De svartkledde fra Østerdalen klarte ikke å demme opp bakover i banen, og fremover gjorde Portos målvakt en del gode redninger, noe som gjorde at det var litt avstand mellom lagene i den 2.omgangen. Selv om Thorsten Fries sto en veldig god kamp, så klarte ikke Elverum å være nærere Porto.

En god periode av Elverum sørget for at de kun var 3 mål bak da Luc Abalo reduserte til 24-27 etter 17 minutter av omgangen. Elverum benyttet muligheten godt da de fikk den i overtall, og spilte seg litt inn igjen i kampen. Da la Porto om til 7 mot 6 for å gjøre det enda litt vanskeligere for Elverum som allerede slet litt i forsvar. Josef Pujol sørget for at Elverum kun var to mål bak noen minutter senere. Fra å ligge sju mål bak så hadde Elverum spilt seg inn igjen i kampen, med bare 11 minutter igjen.

Dessverre for EHH så hadde Porto de to neste målene, men Blonz sørget for at Elverum fortsatt var med i kampen da han scoret på returen etter sin egen straffebom. Selv om Elverum kun var tre mål bak så var det ikke mange minuttene etterpå at Porto ledet med 5 mål. Med 4:30 igjen å spille var de fire mål foran etter at Elverum beste spiller, Thomas Solstad reduserte.

Elverum tapte til slutt 38-31 mot et lag som var bedre enn Elverum denne kvelden. Nå venter Barcelona i første utslagsrunde. Takk for alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!