I kveld venter Porto i Portugal – Elverum

I kveld venter Porto i Portugal

Etter en tøff kamp i Paris har laget satt kursen mot Portugal. Denne gangen er det den portugisiske storklubben Porto som skal kjempe om poengene i årets siste gruppespillkamp. Forrige gang lagene møtte hverandre så vant Elverum etter jevn batalje. 30-28 vant EHH etter at Blonz hadde satt 10 baller i nettet til motstanderen. Kanskje Elverums beste prestasjon i årets Champions League så langt. Med denne seieren i minne er det nok en gjeng som har virkelig trua på to poeng i det som er en tøff bortekamp.

På torsdag blir det en meget spesiell aften. Alfredo Quintana gikk bort for en liten stund siden med hjertestopp, og det er helt naturlig at det vil prege både Porto og Elverum i denne kampen. Målvakten var i klubben i ca 10 år og var en av de virkelig store profilene i laget som trenes av Magnus Andersson. Dette er den første kampen etter den triste ulykken.

Når kampen kastes i gang er det en rekke spillere som Elverum må se opp for. Porto er på mange måter det portugisiske landslaget, og har de siste årene tatt store steg, og har blitt et lag og en nasjon man må regne med i storkampene. I årets sesong har Porto vært hakket svakere enn tidligere, men har uansett tatt en del store skalper. På morgendagens lag må man se opp for blant annet disse tre spillerne:

Andre Gomes

Hvilken spiller Porto har på venstre bakspiller. Andre Gomes er en av de neste store i håndballverden om utviklingen fortsetter. 22-åringen er enormt eksplosiv og uforutsigbar, noe som gjør han ekstremt vanskelig å spille mot, men også noen ganger å spille med. Gomes er en spiller som kan gjøre alt med ballen og har lagd 34 mål til nå i Champions League. Klassespiller!

Miguel Martins.

Den smarte midtspilleren levde lenge i skyggen av mer profilerte Rui Silva, men etter en meget god sesong har Martins tatt mer og mer spilletid fra veteranen. Martins har et meget skarpt håndballhode og et godt skudd som han ikke er redd for å bruke. Selv om han bare er 23 år har han allerede en viktig rolle både på det portugisiske landslaget og i Porto. Playmakeren har hele 40 mål i årets sesong av Champions League.

Victor Iturriza Alvarez.

Linjespilleren som fikk den vanskelige oppgaven med å erstatte Alexis Borges før denne sesongen har spilt seg inn til å bli en av nøkkelspillerne til Porto. Med sine 41 mål er han toppscorer for laget som trenes av svenske Magnus Andersson. Alvarez har cubansk opphav, men har de siste årene representert Portugal i mesterskap. Med sin gode fysikk er han en spiller Elverum må jobbe godt med for å stoppe i kampen som spilles i Portugal.

På Elverum er det også mange profiler, men vi håper at disse tre kan være med å prege kampen:

Emil Imsgard

Hamarsingen har tatt store steg i tospann de siste sesongene i par med danske Thorsten Fries, noe som har resultert at han er tatt ut på ny EM-kvalik i mars når «reservelandslaget» skal ut i kamp. Imsgard har spilt i klubben siden han var 15 år og er virkelig en av spillerne som har vinnerkulturen i ryggmargen. Den gode målvakten er også en publikumsyndling med sine fantastiske feiringer når han gjør livet surt for angrepsspillerne til motstanderne.

Endre Langaas.

Spilleren er inne i sin beste sesong i den svarte og hvite trøyen og feiret det med ny kontrakt før jul. Trønderen er en hardtarbeidende linjespiller som er en meget habil målscorer for Elverum. Med sin oppfostrende stil og vinnervilje er han en av Børge Lunds mest betrodde menn, og han går i krigen for sine lagkamerater gang på gang. Elverum er heldige som har Endre Langaas på laget.

Alexander Blonz.

Elverums superkant er den unge stavangergutten, Alexander Blonz. 2000-modellen har allerede flere mesterskap bak seg for Norge, og er sett på som mannen som skal ta over etter Magnus Jøndal når han gir seg med håndball etter OL i Tokyo i sommer. Blonz har hele 36 mål til nå i Champions League til tross for at han har stått over en del kamper med en kneskade. Blonz blir viktig for Elverum om de skal ta poeng mot Porto i denne kampen.

Kampen har avkast 20:45 og vises på Viasport 1 . Vi går for nok en skalp og to poeng. HEIA ELVERUM!