Vingenes aften når Norge og Frankrike seiret! – Elverum

Vingenes aften når Norge og Frankrike seiret!

Dag 2 i herrenes OL-kvalifisering er unnagjort og Elverumsgutta står foreløpig med full pott på to kamper, søndag venter siste kamp før også denne landslagssamlingen er over.

Norge – Chile 38-23

De norske Håndballgutta forsatte der de slapp mot Brasil når nok et Sør-Amerikansk var motstander i helgas andre oppgjør i OL-kvaliken.
Tidligere Elverumsspiller Kevin Gulliksen satte standaren for kvelden og ga seg ikke før han hadde punktert det hele med 10 mål på 10 skudd i løpet av kampen. De norske gutta dro tidlig ifra og hadde full kontroll, med 19-10 til pause var lekegrinda åpen og det utnyttet altså både Kevin Gulliksen og Elverumsspiller Alexandre Blonz på motsatt ving, som satte 6 mål må Chile. Norge tok dermed et solid skritt nærmere sitt første OL på 49 år, og kan søndag kveld ta opp arven etter Jan Økseter, Arnulf Bæk, Finn Urdal og Thor Nohr som i 1972 var de fire Elveurmsspillerne som deltok forrige gang det norske herrelandslaget var med i OL, den gang endte det med 9.plass i mesterskapet.

I kveld venter Sør-Korea, og selv om det et en matematisk sjanse for at OL-plassen ryker, er det bare å sette fullt fokus på motstanderen for Christian Berges håndballgutter, tar Chile poeng mot Brasil er Norge i OL, og dersom det ikke skjer har Norge alt i egne hender og sikrer OL-deltagelse med poeng mot Sør-Korea.

Frakrike – Tunisia 40 -29

Måltavla fikk også kjørt seg når Frakrike tok imot Tunisia i sin andre kamp for helgen. Og det var blant annet en Hugo Descat i storform som bidro til at Frakrike ikke ga seg før det sto 40 mål på tavla, med en 19-16 ledelse til pause hadde franskmennene blod på tann og dro solid ifra i 2.omgang. Luc Abalo var også delaktig med 2 mål og kunne dermed bidra til å nærmest sikre OL-deltagelsen for Frankrike som står i samme situasjon som Norge.
Dersom Tunisia tar poeng fra Kroatia er saken klar, skulle Kroatia vinne, vil Frakrike sikre OL-plass med poeng mot Portugal.