Barcelona venter i Spania på fredag! – Elverum

Barcelona venter i Spania på fredag!

I morgen skal Elverum ut i en historisk 8-delsfinale i Champions League. Aldri før har et herrelag fra Norge kommet videre i Champions League. Elverum klarte ikke å få nok poeng, men siden hele gruppespillet ikke ble gjennomført så fikk altså de helhvite en mulighet til å spille seg til en kvartfinale. Om Elverum slår ut Barcelona over to kamper vil det være en av største bragdene som har funnet sted i håndballverden. Barcelona er verdens beste håndballag, og har 14 strake seiere i årets Champions League.

Elverum har tidligere spilt mot den spanske mesteren, og begge gangene tapte Elverum mot spanjolene. Selv om resultatene var hederlige så var det det en liten avstand mellom lagene. Elverum er nesten fulltallige, men eneste spilleren som mangler er Simen Schønningsen. Den tysklandklare høyrebacken sliter litt med jumpers knee og står derfor over dobbeltoppgjørende mot den spanske mesteren. Det vil si at Dominik Mathe må bekle den posisjonen alene i fredagens oppgjør.

I denne kampen står Elverum som hjemmekamp selv om kampen spilles i Barcelona. For å ha muligheten til avansement er dette nøkkelkampen. Elverum må ha et godt resultat om det skal være en bitteliten mulighet til å slå Barcelona i sin egen lekegrind. På Barcelona er det så mange verdensstjerner så det er en enorm oppgave som venter Elverum på fredag klokken 18:45. ¨

På Barcelona bør man følge litt ekstra med på de disse tre spillerne:

Aron Palmarsson:

Den islandske bakspilleren er en av verdens absolutt beste spillere. Med ny kontrakt i Barcelona vil den eminente playmakeren være en av nøkkelspillerne i kampen om Final4 for den spanske storklubben. Palmarsson er en mann for de store anledningene og har gang på gang vist at han er en toppspiller av rang. Med sine 48 mål er han en av spillerne som har gjort mest mål i årets Champions League.

Luka Cindric

For en spiller Barcelona har i Luka Cindric. Den fotrappe playmakeren er en spiller som kan skape ubalanse i alle forsvar han møter. Med sin uredde spillestil og sitt kloke håndballhode er han en av nøkkelfaktorene til at Barcelona ikke har tapt i årets Champions League. Kroaten har en rekke meritter som håndballspiller, men er nok lysten på å løfte CL-trofeet enda en gang, men først må spanjolene utkjempe ett heltent Elverum.

Dika Mem

Kanskje den i verden med best fysiske forutsetninger for å lykkes som håndballspiller. Med sine enorme spenst og hurtighet er han en spiller som nesten kan gjøre alt på en håndballbane. Den franske høyrebacken har lagd hele 60 mål til nå i Champions League, og er med det toppscorer for det spanske laget. Mem spiller bedre for Barcelona enn det franske landslaget, og han er også en av spillerne som Elverum må stoppe for å ha muligheten på kvartfinalen.

Tre profiler Elverum:

Alexander Blonz

Norges aller største stjerneskudd har slitt litt med uttellingen den siste tiden i klubb. Etter mesterskapet i Egypt har unggutten knapt vært hjemme, noe som kan være med å påvirke prestasjonene. Det er ventet at unge Blonz skal ta en avgjørelse om sin håndballfremtid, og venstrekanten har Europa for sine føtter.

Dominik Mathe

Den ungarske storscoreren har gjort det meget godt i årets Champions League. 51 mål så langt i denne sesongen gjør at han er en nøkkelspiller for de svarte og hvite. Med erfaring fra både sluttspill på landslaget og årets Champions League så er dette bare starten på en karriere som kommer til å være helt fantastisk.

Thorsten Fries

Den danske målvakten er en av de viktigste spillerne for Elverum om det skal bli avansement mot storlaget fra Spania. Fries har tatt store steg etter at han kom til Elverum fra danske Sønderjyske. Målvakten har et veldig høyt toppnivå og en utstråling som er veldig viktig for Børge Lunds lag. Med ett godt forsvar- og keeperspill kan Elverum på en god dag stresse Barcelona.

Kampen har avkast 18:45 på fredag, og vi håper på seier. Finn frem påskegodtet, sett deg i godstolen og rop litt ekstra til tven, så skal gutta krige i alle dueller, i hele kampen. HEIA ELVERUM!

Kampen sendes på Viasport Plus og Viaplay!