Elverum ble for små mot Barca – Elverum

Elverum ble for små mot Barca

Elverum-Barcelona 25-37 (12-19)

Det var på ingen måte en drømmestart for Elverum i Spania. Det spanske storlaget gikk rett opp i 4-0 etter fem minutter spilt. Da hadde Elverum egentlig vært fornuftige i sitt angrepsspill der de brukte godt med tid, men med en gang de mistet ballen så ble de løpt over av et meget tent Barcelona. Dominik Mathe fikk æren av å sette Elverums første mål da han redusert til 1-4 etter 5.30 spilt.

Elverum kom seg til noen gode muligheter, men bakerst for de spanske mesterene sto Perez de Vargas en meget god kamp, og hver gang Elverum gjorde en feil ble de straffet hardt. Dika Mem kontret inn to kjappe baller etter enkle tekniske feil av de hvitkledde og Barcelona ledet hele 8-1 etter 10 minutter av kampen.

Barcelona økte ti 11-1 etter 14 minutter. Elverum ble regelrett løpt i senk av et godt spansk lag som tydeligvis var sugne på å vise seg frem i Palau Blaugrana denne kvelden. Thomas Solstad satte inn Elverum andre scoring etter 15 minutter av kampen, og like etterpå fikk Holand Pettersen satt inn 3-12 etter en suser som Perez De Vargas måtte se gå inn.

Etter 20 minutter hadde Elverum kommet litt mer med i kampen. Børge Lunds lag klarte å lage litt mål fremover, noe som gjorde at Barcelona ikke fikk kjørt over Elverum i samme grad i ankomstfasen. Svenske Pujol og Hedberg satte hvert sitt mål, og da lå Elverum under 15-7, noe som var helt ok, når man etter 14 minutter lå under med 10 mål. Det skal også sies at Barcelona rullerte masse på laget, men alle som kom inn var også landslagsspillere fra Frankrike, Spania og Slovenia.

Luc Abalo leverte en kunstscoring da han satte inn Elverums 9. scoring. Han og Solstad samarbeidet godt i ankomsten til Elverum noe som gjorde at Elverum fortsatt var 8 mål bak det spanske storlaget. Bakerst for Elverum så sto også Thorsten Fries godt. Dansken hadde ingen enkel dag på jobben, og mange av hans redninger var på sjanser der det vanligvis bruker å bli scoringer.

Thomas Solstad og Elverum fortsatte å kjempe som noen løver. Kapteinen til Elverum sørget for at Elverum var 6 mål bak med 2:15 igjen til pause. Fremover hadde Elverum startet med et 7 mot 6 spill i et forsøk på å drepe litt tempo i kampen, men også for å komme til enda bedre scoringsmuligheter. Simen Holand Pettersen dunker inn omgangens siste scoring og Barcelona går til pause med en ledelse på 19-12.

Den 2.omgangen startet bedre enn den første, og faktisk så var det Elverum som hadde scoret flest ganger da klokka passerte 3 minutter. Elverum lå kun under med 6, mål, men to kjappe scoringer av spanjolene sørget for at stillingen var 22-14 til bortelaget før Alexander Blonz limte en ball i vinkelen fra veldig spiss vinkel.

Det var også et enormt tempo i den 2.omgangen. De gangene Elverum spilte 7 mot 6 klarte de å holde nede, men ofte så var det mange avslutninger i ankomsten som gjorde at de ble straffet hardt motsatt vei. Elverum lå under 25-17 etter 9 minutter av omgangen. Etter 12 minutter var fortsatt Elverum under med 7 mål.

Alexander Blonz sørget for Elverums 20. scoring da han reduserte til 20-28 etter 17 minutter av kampen. Elverum gjorde en god 2.omgang, og bakerst leverte Thorsten Fries til verdensklasse. Den danske målvakten hadde virkelig dagen i Spania denne kvelden. Dessverre for Elverum mått han ut av kampen med skade med 11 minutter igjen av kampen. Luc Abalo og Pujol måtte også ut hver sine skader tidligere i kampen. Thomas Solstad som var Elverums beste utespiller denne kampen, satte sin sjette ball på like mange forsøk, og Endre Langaas sørget for at Elverum kun lå under med 8 mål da det sto igjen 11 minutter av kampen.

I de siste 10 minuttene så ledet Barcelona med 14 mål på det meste etter at Elverum gang på gang kastet bort ballen i 7 mot 6 og da fikk de en enkel jobb med å sette den i det åpne målet. Heldigvis klarte Emil Imsgard å få noen gode redninger, og resten av laget fikk satt noen baller i mål fremover sånn at de tilslutt «bare» tapte 37-25 etter en veldig svak start på kampen.

Vi håper på en enda bedre match når vi igjen møtes på mandag! HEIA ELVERUM!!