Ingen sjanse mot umulige Barcelona – Elverum

Ingen sjanse mot umulige Barcelona

Barcelona-Elverum 39-19 (20-10)

Ikke uventet var det Barcelona som tok kommandoen i kampen. Vertene fra Spania ledet 3-0 før Endre Langaas satte Elverum første ball etter 5 minutter av kampen som ble spilt i Palau Blaugrana. Christopher Hedberg sørget for at Elverum kun var målet bak da klokka passerte 8 minutter av kampen. Bakerst for Elverum sto Emil Imsgard veldig godt for de svarte og hvite. Elverum klarte å komme seg opp til 3-3, men da skrudde Barcelona litt opp igjen og de ledet 7-4 etter 11:30 spilt.

Både Tobias Grøndahl og Edwin Aspenback presenterte seg godt med hver sin scoring før det var spilt 16 minutter av kampen. Elverum hang godt med det spanske storlaget og var bare 3 mål bak på dette tidspunktet av kampen. Kun fire minutter senere hadde Luis Frade og Barcelona doblet ledelsen, og da la Børge Lund inn timeout-kortet. Elverum la om til 7 mot 6.

Elverum kom seg til noen gode muligheter, men det var ikke gode nok muligheter for at de skulle ta innpå spanjolene, og hver gang de ikke kom til en god mulighet så fikk Barcelona lov til å kaste ballen inn i det åpne målet. 18-9 til hjemmelaget var stillingen etter 25 minutter. Det var tydelig at Barcelona var påskrudde den siste delen av omgangen. Stillingen til pause var 20-10 etter at Tobias Grøndahl overlistet Kvein Møller fra straffemerket i omgangens siste sekund.

Etter pause fortsatte Barcelona som de gjorde i den første omgangen. Etter 6 minutter av 2.omgang så ledet spanjolene 24-11 etter at Elverum hadde gjort en del enkle tekniske feil og regelrett blitt løpt over av et av verdens beste håndballag. Luka Cindric banket inn 27-11 etter ca 11 minutter av omgangen mot et Elverum som virkelig fikk seg en solid leksjon i effektiv håndball.

Simen Holand Pettersen satte inn Elverums andre mål i 2.omgang etter femten minutter spill. Barcelona satte opp en voldsom forsvarsmur som Elverum ikke var gode nok til å bryte igjennom denne kampen. Derfor ble sifrene også ganske så store. Barcelona ledet 29-13 etter 17 minutter av kampen. Jure Dolenec satte inne Barcelonas 30. scoring da de spilte seg til en 100% sjanse som Emil Imsgard ikke hadde mulighet til å redde.

De siste 10 minuttene var tunge, og Elverum tapte til slutt 39-19 i en kamp der det var stor forskjell på lagene. Tobias Grøndahl og Emil Imsgard var Elverums to beste denne kampen. Nå venter trolig sluttspillet, og der ønsker vi å vise oss fra vår beste side. Takk til alle som fulgte oss! HEIA ELVERUM!!