Elverum henter Mats Olsson som keepertrener(!) – Elverum

Elverum henter Mats Olsson som keepertrener(!)

Elverum Håndball kan i dag meddele at det er signert en 1 årskontrakt med den svenske meritterte keepertreneren Mats Olsson.

Mats Olsson har lang fartstid i håndballen. Han debuterte mellom stengene for det svenske landslaget i 1979 og har siden 2005 vært målvaktstrener for Håndballjentene. Totalt har han vært med på imponerende 43 mesterskap som spiller og trener, og sitter igjen med 24 medaljer.

Mats Olsson har vært i OL som spiller i 1984, 1988, 1992 og 1996, og med damelandslaget i 2008,2012 og 2016. Han har spilt for Dalhem, Lugi, Cantabria og Ystad. Han har 294 kamper for det svenske landslaget og scoret 2 mål og holder til daglig kurs og forelesninger i regi av Norges Håndballforbund.

Ettersom håndballforbundet har innført nye regler kunne ikke Olsson lenger bidra for svensk landslag med sin jobb i Håndballforbundet, det ga Elverum en mulighet til å tilby Olsson en stilling i klubben. Han erstatter den mangeårige keepertreneren til Elverum, Axel Stefansson, som går til Storhamar etter sesongen.

«Ettersom Axel Stefansson har valgt å takke ja til å bli trener i Storhamar, måtte vi ut å finne en erstatter. Vi er alltid på utkikk etter de beste og kom derfor i dialog med Mats Olsson. Han har lang erfaring som keepertrener for både det norske damelandslaget og det svenske landslaget og jobber til daglig med spillerutvikling i Håndballforbundet. Vi tok derfor kontakt med Thorir Hergeirsson og fikk lov til å opprette dialog med Olsson.», sier Bjørnar Myhren i sportslig utvalg.

Bjørnar Myhren i sportslig utvalg er veldig fornøyd med avtalen Elverum og Mats Olsson nå har dratt i land.

«Olsson har skrevet en 1 årskontrakt med mulig forlengelse. Han bor i Spania og vil bidra mye via digitale verktøy, men også delta i fysisk når det åpner seg for det. Olsson går for å være blant verdens beste i sitt fag, og dermed åpnet det seg en kjempemulighet for oss, som vi bare måtte gripe», fortsetter Myhren. Som er velfornøyd med den siste signeringen til klubben.

Mats Olssons jobb i Elverum blir på siden av den han til daglig har i Håndballforbundet.

Vi ønsker Mats Olsson velkommen i teamet!