«Fredagstanker» med Mads Fredriksen – Elverum

«Fredagstanker» med Mads Fredriksen

Tekst: Mads Fredriksen

Vi krysser av 16. april 2021 på kalenderen. Det er 13 måneder siden samfunnet gikk inn i en «ny tid» med fokus på smittevern, mindre sosial kontakt, mindre reising og færre muligheter til å få store opplevelser med venner og familie.

Ifølge landets ledere er vi inne i siste etappe, men akkurat nå føles den etappen allerede ganske lang. Iblant føler jeg meg som et barn igjen på vei mot toppen av et fjell sammen med mamma og pappa. Jeg trodde alltid at jeg nærmet meg toppen, men måtte gang på gang innse at toppen var enda lenger oppe.

Slik er det nok for mange i vårt samfunn i dag. Vi har ofret mye, og mange har ofret mye mer enn meg. Det er viktig å ta et steg tilbake av og til, og være glad for at man er frisk, at man har en jobb og at man har en familie man er glad i.

Samtidig kan man ikke tillate seg å bli likegyldig. Det som var viktig før pandemien skal også være viktig i fremtiden. Vi ønsker nye opplevelser, både med nære venner og med mennesker i samfunnet. For Elverum Håndball blir det viktig å skape opplevelser for deg. Vi vil gi deg mer å prate om rundt lunsjbordet på jobben og rundt fredagstacoen hjemme i stua. Vi ønsker å være en del av livet ditt!

I mars 2020 bestemte vi oss for at vi skulle komme styrket ut av pandemien – uansett hvor lenge den måtte vare. Avstanden til toppen av Europa skulle bli mindre. Vi skulle jobbe flere timer, mer effektivt, og vi skulle ta sjanser andre ikke turte å ta. Noen skjær i sjøen har kommet, men jeg mener vi er på god vei når det gjelder målet om å nærme oss klubber som ligger foran i løypa.

– Slike opplevelser vil vi skape mer av!

Vi bestemte oss også for at vårt kjære lokalsamfunn skulle få en ny opplevelse neste gang de kommer til en stappfull Terningen Arena. Planene våre er hårete, men oppnåelige. Når vi neste gang kan åpne Terningen for full musikk, vil tilskueropplevelsen være helt annerledes enn før. Jeg tror opplevelsen vil bli bedre – uansett om du kommer alene, med familie, med kollegaer, eller med venner.

Gjennom pandemien har vi i tillegg jobbet frem en ny strategiplan. Målet der er også hårete (selvfølgelig). Overskriften lyder nemlig «Nordens beste håndballklubb i 2026». Dette går ikke kun på at vi ønsker å prestere bedre med vårt elitelag på herresiden. Det betyr også at vi ønsker å øke i antall aktive utøvere helt ned til de yngste aldersgruppene. Det betyr også at vi vil få flere håndballsupportere til byen gjennom året. Vi har som mål at når folk i Norge, Sverige, Finland og Danmark hører ordet «Elverum» så skal de tenke på håndball.

For å oppnå hårete mål, trenger man mange støttespillere. Derfor er vi veldig glade for at vi har trofaste og lojale samarbeidspartnere, ihuga supportere, engasjerte ledere, motiverte ungdommer og hardtarbeidende frivillige. Dette skal vi nemlig gjøre sammen!

Hvis vi klarer å nå målet i 2026 så vil Elverum Håndball kjempe om kvartfinale i EHF Champions League – kanskje også semifinale! Vi vil ha en stabil senioravdeling for både kvinner og menn. Vi vil ha nærmere 1.000 aktive barn og unge som finner glede i å spille håndball. Vi vil ha mange besøkende fra hele Norden på våre håndballskoler og turneringer. Og vi vil øke attraktiviteten til Elverum som by enda mer enn vi gjør i dag!

Emneknaggen #klubbforlivet vil bli sentralt i dette arbeidet. Vi ønsker å styrke vår posisjon i samfunnet, og bli en klubb for mennesker i alle aldre. Vi skal ha plass til deg, og vi ønsker at du skal ha en forbindelse til klubben gjennom livet ditt. Gjennom ditt liv kan du nemlig ha mange forbindelser til oss – både som spiller, dommer, supporter, politiker, samarbeidspartner, trener, forelder, frivillig, journalist, besteforelder og så videre.

Dette arbeidet vil vi ha med deg på. Tenk deg om vi sammen skulle klare dette!?

Mads Fredriksen, Daglig leder i Elverum Håndball

Vi motiveres av motgang, og vi jubler for medgang. Vi kjemper sammen om å bli bedre hele tiden.

Uten deg blir det vanskelig. Så bli med på reisen videre sammen med oss. Uansett hvem du er så kan du bidra til at vi kommer nærmere våre mål!

Ja, vi møter noen motbakker på veien og må av og til ta en pust i bakken og rette opp noen feil. Men hvis vi jobber sammen så kommer vi oss opp – akkurat som jeg gjorde sammen med mamma og pappa på fjellturene i barndommen.

Med ønske om en god helg og en lys fremtid #sammenforelverum

Med sportslig hilsen
Mads Fredriksen
Daglig leder i Elverum Håndball