Fries lånes ut til franske Istres ut sesongen! – Elverum

Fries lånes ut til franske Istres ut sesongen!

Sesongen i Norge er offisielt over og med det betyr det at det venter en lang periode før det skal spilles kamper her hjemme igjen.

I andre land går derimot håndballen bortimot som normalt. Derfor har Elverum og franske Istres inngått en utlånsavtale med målvakt Thorsten Fries ut sesongen.

Istres er en fransk toppserieklubb og spiller i den franske Eliteserien (Lidl Starligue), klubben kjemper per nå om å beholde sin plass i ligaen og ligger i skrivende stund på en 13.plass av 16 lag med sine 13 poeng. Bak følger Creteil med 10, Ivry med 7 og Tremblay med 7 poeng, i det omlag 11 kamper gjenstår for lagene nederst på tabellen. (Ivry har 14 kamper utestående).

Foran på tabellen står Chartres med 14 poeng ( 9 kamper igjen), Cesson Rennes med 15 poeng (8 kamper igjen) og Dunkerque med 15 poeng (8 kamper igjen).

Det skal også sies at det «bare» er 13 poeng opp til 5 plassen som gir plass i Europaliga-kvalifiseringen, der ligger Nimes med 26 poeng (9 kamper igjen).

Dermed er det altså mye igjen å spille for når Fries, allerede mandag reiser til Frankrike, hvor han skal spille en viktig rolle fram til serieavslutning 5.juni.

Vi synes det er flott at Thorsten har fått denne sjansen og gleder oss til å følge han i den franske serieavslutningen.

Nils Kristian Myhre, Sportslig leder

Dermed blir det mye kamptrening i beina for Fries som dermed får holdt seg i kampmodus fram til sommerferien.

Fries fikk en kjedelig avslutning på sesongen her hjemme, da han i første kamp av to borte mot Barcelona i 1/8-finalen i EHF Champions League, pådro seg en kjedelig skade etter en fenomenal oppvisning mot spanjolene.

Allerede 16.mai venter en ny storkamp for dansken som da tar imot Nantes med Istres!