Solstad og Håndballgutta herjet mot Italia! – Elverum

Solstad og Håndballgutta herjet mot Italia!

De norske håndballgutta er allerede klare for EM etter to seiere mot Latvia tidligere i uka, men det stoppet ikke Norge i å overkjøre Italia søndag kveld.

Med 37-16 seier tangerer Norge sin gamle redkord med 21 målsseier i kvalifiseringen. Det ser riemlig bra ut, før vi nå går inn i sommermånedene og OL-troppen på et tidspunkt skal plukkes ut.

Thomas Solstad var egentlig ikke i kvalifiseringstroppen, men fikk likevel plass da den norske sesongen ble avlyst for et par uker siden.

I kveld kunne Solstad dermed sette sitt preg på kampen og det gjorde han både fremover og bakover. Med sitt som alltid knallsterke fotarbeid i forsvar og god evne til å finne målet, endte det med 3 mål for Solstad som spilte omlag 40 minutter mot Italia, mye av tiden i tospann med Bjarte Myrhol, som på sin side hadde nok av baller i hendene, men slet med å sette dem i målet. Det slapp likevel litt opp ute i 2.omgang, og alt i alt ble det en god kveld på parketten for både strekspillere og øvrige i rødt, hvitt og blått.

Norge tok tidlig grep om kampen og fikk raskt god avstand ned til Italia som slet med både å overliste norske målvakter unngå tekniske feil. Med en solid ledelse til pause, var det bare å kjøre på med kontringer og lekre avslutningen for Håndballgutta!

Vi gratulerer Norge med sikret EM-plass, og ser nå fram til OL der de norske Håndballgutta skal delta for første gang siden 1972!