Landslagsaktuell Islending klar for Elverum! – Elverum

Landslagsaktuell Islending klar for Elverum!

Elverum Håndball har signert en 2 årskontrakt med den landslagsaktuelle islendingen Orri Freyr Thorkelsson!

Det er med glede at vi kan meddele at erstatteren for Alexandre Blonz allerede er klar. Den 21 år gamle venstrevingen Orri Freyr Thorkelsson har velger nå å ta turen til Elverum etter 4 år i den islandske klubben Haukar.

Elverum har god erfaring med islandske håndballspillere og det er mange oppgjennom årene som har ikledd seg i svart og hvitt. Høyrevingen Sigvaldi Gudjonsson er en av dem og spiller i dag i Champions League-klubben Kielce.

Freyr Thorkelsson skal danne vingpar med Sindre Heldal og omtales som et svært stort talent med gode tekniske ferdigheter. Med en scoringsprosent på 82% de siste to sesongene på island, vitner det om et skuddsikkert alternativ Elverum nå har signert på venstrekanten. Så langt denne sesongen står Orri med 7,7 mål per kamp for Haukar, i alt 80 scoringer med 4 kamper igjen å spille.

Freyr Thorkelsson vant den islandske ligaen med Haukar i 2019. Per dags dato leder Haukar serien med 31 poeng foran FH som har 24 poeng. Haukar har spilt 18 av 22 kamper, mens FH har spilt 17 av sine 22.

https://player.vimeo.com/video/499348321

I 2019 ble Orri også kåret til årets unge spiller i den islandske ligaen og vært kåret til den mest håpefulle spilleren i Haukar samme år.

Nå er islendingen aktuell for landslagsspill med Island. Han var i bruttotroppen til VM i Egypt i januar og spås en lysende framtid. Han debuterte for Islands herrelandslag mot Litauen i november og har kamper i bagasjen fra islands U19, U 20 og U21 lag.

Freyr Thorkelsson er en sterk spiller med gode skyteferidgheter, noe som også viser seg i statistikken, med en scoringsprosent på 93% på straffer.
Dette er en spiller som er sterk psykisk og en forsvarsspiller som ikk er redd for dueller. Hans raske bein er også en stor styrke som vil komme godt med i et Elverumslag som liker kontringsspill.

ORRI FREYR THORKELSSON
Født: 15.06.1999
Høyde: 185 cm
Vekt: 88 kg
Sivilstatus: Kjæreste
Nasjonalitet: Islandsk
Tdiligere klubber: Haukar (2017-2021)

Vi ønsker Orri velkommen til Håndballbyen Elverum!