Eric Johansson til Elverum Håndball – Elverum

Eric Johansson til Elverum Håndball

Elverum Håndball er veldig glade og stolte over å presentere et av Skandinavias største håndballtalenter, Eric Johansson, som ny spiller i klubben.

I konkurranse med flere europeiske toppklubber har Eric valgt Elverum som sin neste klubb fram til 2023.

Erik har de siste to sesongene vært en av den svenske ligaens aller beste spillere. I 2019/20 sesongen lagde han 176 mål og 64 assist. I årets sesong har han overgått dette med 176 mål og 94 assist. Han spiller som venstre bakspiller.

I et meget ungt GUIF lag har Eric som er født i 2000 vært en bærende spiller, hvor de på to sesonger har gått fra å være nedrykkstippet til at de i innværende sesong gikk til sluttspill.

Der ble serievinnerne Sävehof for tøffe, men Eric lagde 18 mål og 13 assist på de tre kampene mot Michael Apelgrens menn.

Sportslig leder i Elverum Håndball Nils Kristian Myhre kommenterer:

-Vi er selvsagt stolt over å kunne presentere Eric som ny Elverum-spiller. Vi har jobbet med dette lenge, og gleder oss til å se han i elverumsdrakt neste sesong, sier sportslig leder Nils Kristian Myhre.
Eric Johansson kommer fra svenske Guif, og har vært dominerende i den svenske ligaen de to siste sesongene.

Slik begrunner Eric Johansson valget av Elverum:

-Jeg valgte Elverum fordi jeg tror jeg kommer til å utvikle meg mye som håndballspiller i klubben. De har gjort det veldig bra i Champions League, så det lokket meg veldig mye. Klubbens ambisjoner og hva de ønsker å oppnå er virkelig noe jeg ønsker å være med på, sier spilleren som har vært helt dominerende i svensk håndball de to siste sesongene.

Han har vært svært ettertraktet på overgangsmarkedet, men brukt god tid på avgjørelsen.

-Prosessen har vært lang, med veldig mange møter på telefon, men fra første kontakt så kjente jeg at Elverum ville være et veldig bra steg for meg for å kunne utvikle meg som håndballspiller. Det føles rett og slett veldig riktig, sier 20-åringen.

Hva mener du selv er dine styrker?

-Jeg behøver å utvikle meg på alt egentlig. Men mitt skudd, og min spilleforståelse er vel kanskje mine største styrker. Jeg synes også jeg begynner å gjøre det bra defensivt, men her kan jeg helt sikkert utvikle meg mye mer.

Hva håper du å oppleve i Norge?

-I tillegg til å utvikle meg til en enda bedre håndballspiller håper jeg å kunne vinne noen titler, og komme så langt som mulig i de internasjonale turneringene. Ambisjonene utover det er å komme meg inn i den svenske landslagstroppen, og på sikt spille for en av de beste klubbene i verden.

Fakta Eric Johansson:

Født: 2000
Tidligere klubb: GUIF Eskilstuna, Sverige
Posisjon: Venstre bakspiller
Høyde 195cm
Vekt 95kg
Mål siste sesong: 176
Assist siste sesong: 94