Håndballsesongen fra A til Å – Elverum

Håndballsesongen fra A til Å

A – Annerledes: Først og fremst var dette en veldig uvanlig sesong med Covid-19 som den store snakkisen, og at vi ikke fikk gjennomført sesongen som normalt.

B – Blonz: Supertalentet kronet en meget god sesong med å bli solgt til den ungarske toppklubben Pick Szeged. Vi gleder oss til å se hva Alexander oppnår i sin håndballkarriere.

C- Champions League: Igjen så spilte guttene i den gjeveste turneringen i Europa, og denne gangen tok de seg også videre. Dessverre ble Barcelona for sterke i åttendelsfinalen

D – Dominik Mathe: Har du sett for en spiller? Vi er glade for at Dominik velger å spille enda en sesong i den svarte og hvite drakten før han skal videre ut i håndball Europa!

E – Egypt: I Vm i Egypt hadde vi Thomas Solstad, Alexander Blonz og Simen Holand Pettersen i aksjon for det norske landslaget. I tillegg hadde vi Luc Abalo for Frankrike og Dominik Mathe for Ungarn. Børge Lund var med å styrte skuta for Norge. Vi var godt representert i det beste selskapet.

F- Frankrike: Både Simen Holand Pettersen og Thorsten Fries fikk seg et lite utlånseventyr i Frankrike på slutten av årets sesong. Vi håper at begge spillerne kommer tilbake til Norge som enda bedre håndballspillere og med en fin erfaring i bagasjen.

G – Gull: kun det som gjelder!

H – Hamar: Ikke byen, men mannen. Raymond Hamar er kanskje den aller viktigste sportslige faktoren for at Elverum er der de er i dag. Ikke bare er han assistenttreneren til Børge Lund, men han har også en veldig viktig rolle i spillerutviklingen til hver enkelt spiller.

I – Identitet: Vi ønsker å være en klubb for alle. En klubb alle kan identifisere seg med. Ja, en #klubbforlivet.

J – Johansson: Aiaiai, for en signering som Nils Kristian Myhre og resten av det sportslige apparatet gjorde her. Vraket klubber som Kiel og Vardar, og valgte heller to år i Elverum.

K – Kvalitet: Vi ser at spillere som Magnus Fredriksen, Lukas Sandell, Sigvaldi Gudjonsson er fulle av kvalitet etter noen gode år i Elverum. Alle tre spiller i toppklubber i Europa, og godeste Sandell skal spille Final4 i Champions League.

L – Lund: Mange trodde kanskje det skulle blir vanskeligere å vinne etter at 10 spillere forlot klubben og det ble ansatt en ny trener. Børge Lund styrte skuta til to av to titler og åttendelsfinale i Champions League. Fantastisk start på trenerkarrieren i Elverum

M – Meninger: Elverum er en klubb som mange mener mye om. I år var det heller trenersparking og permittering av spillere i andre klubber som ble diskutert av håndballfamilien i Norges land.

N – Nedrykk: I årets sesong rykket Viking ned fra eliteserien, mens Nøtterøy og KRS blir nye bekjentskap fra neste sesong. I tillegg er det ikke avgjort om det blir Follo eller Sandefjord som tar den siste plassen i Eliteserien.

O – Oslo Spektrum: Det ble ingen cupfinale i hovedstaden, men vi fikk spille cupfinalen på Hamar, mot Nærbø. Tittelen ble med hjem til Elverum og vi var storfornøyde med å ta den første av to mulige titler denne sesongen.

P – Profesjonalitet: Kanskje nøkkelen til at Elverum har vunnet de fem siste titlene som man kan vinne i Norge. Med det bredeste og beste støtteapparatet rundt gutta viser det seg at dette gjenspeiler seg på banen.

Q – qualified: denne sesongen var vi kvalifisert til å spille Champions League. Vi håper at vi får samme muligheten neste år, med alle dere på tribunen!

R – Roger Næss: Sammen med Jonny Børresen er de hedersfyr som sørger god stemning blant gutta og for at alt er på stell når gutta skal på bortematcher.

S – Supporterne: Taiga`n, og våre supportere har ikke fått sett mange av kampene våres denne sesongen, men vi håper og tror at alle som vil se Elverum håndball får muligheten til dette neste sesong!

T – Talenter: Trenden har blitt sånn at noen av de aller største talententene i Norge, og resten av Europa velger Elverum som mellomstasjon. Et valg vi som klubb er veldig stolte av! Vi har også vist at vi er gode på å forvalte de ut til toppklubbene i Europa.

U – Utvikling: Det finnes om lag 30 spillere som er oppfostret i Elverum som spiller i utlandet, eliteserien og 1.divisjon i ulike klubber. Vi håper en dag at noen av disse spillerne blir å se på A-laget en gang i fremtiden. Det jobbes meget godt med de unge spillerne.

V- Vidovic: For første gang henter vi en spiller fra Arendal, og det er den eminente playmakeren Josip Vidovic som tar turen til Elverum for å ha muligheten til å spille i den gjeveste turneringen i Europa.

W – Winners: Igjen ta vi de eneste titlene som det spilles om her i Norge. Med kun ett tap mot norske lag denne sesongen var det aldri i tvil om hvor seriemesterskapet skulle havne.

X – X-faktor: Josef Pujol er en spiller som X-faktor. Vi er glade for at vi har hatt den svenske bakspilleren her i to perioder, og ønsker han lykke til i franske ligaen!

Y – Ydmyket: Ja, vi ble ydmyket over to kamper mot den spanske giganten Barcelona, men vi håper at vi kommer sterkere tilbake i neste sesong.

Z – Zloty: Vår tidligere kaptein, Sigvaldi Gudjonsson tjener nå sine Zloty i polske Vive Kielce. Han vant likeså godt begge kampene mot oss denne sesongen.

Æ – Æra: Vi er kanskje inne i en æra nå, men vi vet at vi må jobbe knallhardt hver dag, i alle ledd om vi skal fortsette å være ett av de ledende lagene i Norge. Det vi gjorde i går holder ikke i dag.

Ø- Øverste hylle: For første gang i historien hentet vi en spiller fra øverste hylle. At vi hentet Luc Abalo til klubben er noe som egentlig ikke skal være mulig for en klubb som Elverum. Abalo var med på å vinne to av to titler i den ene sesongen han spilte i klubben.

Å – Året: Ett merkelig håndballår er over, og vi håper det blir så normalt som mulig i neste sesong. Vi gleder oss ekstremt til å fylle Terningen Arena i kampene mot Arendal, Haslum og de andre norske lagene!