Didrik Linderud en av Elverum Håndballs mestvinnende spillere gjennom tidene legger opp – Elverum

Didrik Linderud en av Elverum Håndballs mestvinnende spillere gjennom tidene legger opp

Etter en stor karriere med hele ni nasjonale titler og fem sesonger i EHF Champions League så har Didrik Linderud valgt å legge opp. Didrik har gjennom sin karriere vært et stort forbilde for alle barn og unge som drømmer om å bli gode idrettsutøvere og gode medmennesker.

Didrik har alltid hatt toppresultater i de fysiske testene, alltid tatt den rollen han har fått av treneren sine. Dette har skapt en fantastisk karriere som nå stopper altfor tidlig.

Vi har tatt en prat med Didrik.

Etter din individuelt sett beste sesong, velger du å legge opp med håndball kun 25 år gammel. Fortell for alle våre supportere hvorfor du tar det valget?

-Det er et vemodig valg, ettersom jeg ikke har fått ut det jeg er god for på håndballbanen. Men i løpet av høsten og vinteren ble helsen min gradvis dårligere, til det kom til et punkt hvor kroppen sa stopp. Årsaken var at jeg hadde fått kyssesyke for andre gang. Det skjedde sannsynligvis fordi kroppen etter den første runden med kyssesyke har blitt gradvis nedbrutt over lengre tid og ikke tålt den belastningen som håndballsatsingen innebærer. I løpet av våren har det vært en prosess med leger, støtteapparatet og familien om veien videre. Til slutt kom jeg frem til at det beste valget er å ta vare på helsen og muligheten til å leve et normalt liv med familie, fritid og studier, uten risikoen for en dårlig helse med senskader og nye runder med utmattelse.

Du har fått oppleve vanvittig mye til tross for din unge alder. Hvilke minner er de største fra din tid som håndballspiller?

-Håndballen har gitt meg utrolig mye, både på og utenfor banen. Jeg har fått mange ufattelige gode vennskap og opplevelser som jeg vil ta med meg videre. Gjennom hele karrieren min har jeg vært en del av gode kameratgjenger. Muligheten til å jobbe hver dag mot å nå et mål og kose meg med håndball, omkranset av gode kamerater er noe jeg virkelig ikke tar for gitt. Når jeg etter hvert vil begynne å mimre tilbake til tiden min som håndballspiller, er det nok det som har gjort det største inntrykket.

Sportslig føler jeg meg privilegert som har fått være med på så mye, men det er nok seieren i kvalifiseringen til Champions League og kampen mot PSG i Håkons Hall som vil være de største minnene. Disse høydepunktene blir ekstra spesielle tatt i betraktningen den økonomiske krisen og kronerullingen like før kvalifiseringen. Kontrasten fra å være usikker på om man skal møte på trening dagen etter eller ikke, til å reise rundt i Europa og spille de største kampene er enorm! Til sist var det spesielt med sesongavlysningen når koronaen kom til Norge, og en påfølgende sesong for tomme tribuner og perioder med stengte haller.

Du har spilt med mange gode spillere opp gjennom, men hvem skulle du plukke ut som Didrik topp 3 og hvorfor?

Jeg har spilt med utrolig mange gode håndballspillere, så dette er et veldig vanskelig spørsmål. I tilfeldig rekkefølge vil jeg trekke frem Magnus Fredriksen, Tamás Iváncsik og Morten Nergaard. Alle hadde et toppnivå hvor de kunne dominere mot de beste og alle hadde en unik evne til å være best når det gjelder.

Hvilken eller hvilke personer har betydd mest for deg gjennom dine år som spiller?

Som jeg skrev tidligere, har håndballen gitt meg mange gode kameratskap. Jeg setter stor pris på alle de ulike menneskene som jeg har møtt fra jeg var liten av og frem til i dag, og har hjulpet meg til å utvikle meg som menneske. Det er rett og slett mange som har en betydning for at jeg har kommet dit jeg har kommet, så det føles nesten urettferdig å skulle prøve å trekke frem noen. Men jeg har spilt med Håkon og Vegard i store deler av mitt håndballiv, siden jeg var 11-12 år, og med Burud gjennom hele min tid i Elverum. De har definitivt hatt en stor innvirkning. I tillegg har jeg fått enormt mye støtte hjemmefra, hvor mamma og pappa har stilt opp overalt, og jeg og Sander både har spilt med og mot hverandre og brukt mange timer på håndballek siden vi var små. På trenersiden har spesielt Raymond Hamar og Fredrik Ruud betydd mye, da de har fulgt meg fra ungdomshåndball til seniornivå og hjulpet meg med å ta steg hele veien. Samboeren min, Silje Eline, har spesielt den siste sesongen gitt meg en enorm trygghet som er uvurderlig for meg og som jeg har kunnet ta med meg ut på banen.

Nå som du legger opp etter å ha vært med å vunnet alt som går i norsk håndball, hvilke er dine beste råd til ungdommer som drømmer om å oppnå store ting med sin idrett?

Jeg tror det aller viktigste er å ha det gøy og elske det man gjør, være nysgjerrig og hele tiden lete etter muligheter for å gjøre noe bedre. Dersom man er motivert for å lykkes og har troen på seg selv, tror jeg også at man vil nå langt. Samtidig er det viktig å huske på at det ikke er et nederlag å mislykkes. Det ligger masse læring i å prøve få til noe, uansett om man får det til med en gang eller ikke. Jeg kan garantere at de som oppnår store ting har mislyktes flere ganger enn de kan huske. Til sist tar det tid og oppnå store ting, slik at man trenger en stor treningssult og vilje til å jobbe målrettet mot de målene man setter seg.

Hvordan ser dine framtidsplaner ut?

Nå skal jeg fordype meg mer i jusstudiet, hvor jeg fortsatt har tre år igjen. Samtidig som det blir mer tid til familie og venner. Så jeg kommer nok fortsatt til å ha masse og gjøre, og ser frem til en ny fase i livet.

Vi i Elverum Håndball er utrolig stolte over å ha fått være med på din reise, du har alltid representert klubben og byen vår på en fantastisk måte. Har du noe du skulle vilje si til ledere, spillere, supportere og andre som har vært en del av karrieren din?

Jeg vil takke FyllingenBergen som har tatt meg utrolig godt i mot og satset på meg. De har gitt meg enormt mye hjelp og støtte i denne vanskelige prosessen, noe som har bidratt til at jeg sitter her nå og er trygg på at jeg har tatt et riktig valg.

Videre synes jeg det er utrolig stort å ha vokst opp i en håndballby som Elverum. At håndball er det viktigste av det uviktige, har gledet håndballhjertet mitt og gitt meg mange uforglemmelige opplevelser. Selv om jeg ikke skal bevege meg så mye på håndballbanen lenger, har tiden i Elverum bidratt til å utvikle meg som person. Det er så mange i byen som har vært en del av det og muliggjort at jeg har kunnet ha en sånn oppvekst. Derfor vil jeg avslutte med å si tusen takk til alle sammen, og jeg ser frem til å se Elverum fortsette videre mot nye høyder!

Vi ønsker deg alt godt og håper at vi en dag får deg tilbake til byen vår og inn i klubben igjen!

Didrik Wennberg Linderud

Født: 7.12.1995
Posisjon: Høyreving
Sesonger på A-laget: 6 sesonger
Mål i Norske mesterskap: 152 mål for Elverum
Mål i CL: 15 mål i Champions League
Sluttspillgull: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Seriegull: 2018, 2020
Cupgull: 2018, 2019