Storslagen håndballhelg står for tur! – Elverum

Storslagen håndballhelg står for tur!

Håndball i begge henda denne helga!

Lørdag kastes en storslagen håndballhelg igang! Høydepunktene står i kø og det begynner med Elverum-Bækkelaget kl 14:00!

For først ut denne lørdagen er Elverums treningskamp mot Bækkelaget i Terningen Arena. Det er Elverums tredje treningskamp denne sommeren!

Elverum står foreløpig med seier i 2 av 2 treningskamper mot Fjellhammer og Kolstad. Det har vært to kamper preget av at lagene ikke har fått kamptrening den siste tiden, og en del bom og tekniske feil har det blitt og det er kanskje ikke så rart med tanke på hvilket år vi har lagt bak oss. I siste halvdel av kampen mot Fjellhammer så det derimot ut til at Elverum hadde funnet igjen noe av flyten, vi håper gutta tar med seg det gode fra kampen inn i lørdagens treningskamp mot Bækkelaget.

Bækkelaget havnet på en 4 plass med 15 poeng, likt med Drammen i årets serie og er et lag som er glade i å score mål, og har flere betydningsfulle spillere. Elverum og Bækkelaget har møtt hverandre utallige ganger tidligere og de to Rema 1000-ligalagene vet hva som kreves i oppgjør som dette. Bækkelaget tar neppe turen til Terningen Arena for å ta lett på det, og etterhvert som kampformen nå blir bedre og bedre venter tøffere og tøffere kamper!

Bækkelaget har byttet ut noen spillere fra fjorårets stall og noen nye har kommet inn. Rutinerte Nikolay Hauge gikk tilbake til Haslum, mens Markus Niva forlot klubben til fordel for DHK. I tillegg har både Roald Lien, Oscar Lysgård og Fabian Sandven valgt å legge håndballen på hylla for denne gang, tross ung alder. Tre spillere som BSK kommer til å savne i neste sesong.

Bækkelaget har erstattet disse spillerne med andre unge gutter. De har hentet Peter Dahl Christensen fra Fold, Samson Kallestad fra Viking og Mads Ødegård fra Haslum. Alle tre spillere som ikke har mye erfaring fra øverste nivå, men med en veldig god trener i Jørgen Laug vil de fort finne det rette nivået sånn at BSK kan fortsette den gode trenden de viste i forrige sesong.

Du kan se Elverum – Bækkelaget fra kl 14:00!

Final4-helgen er her!

Knapt før siste mål er scoret i Terningen Arena, kastes årets Final4 i EHF Champions League igang!

Fra kl 15:15 er det bare å benke seg foran TV’en og finne igjen Viasat 4 for da kastes nemlig kampen mellom PSG og Aalborg igang i den gjeve turneringen!

Semifinale PSG -Aalborg fra 15:15!

Begge lagene er velkejnt for Elverum som har møtt dem begge i EHF Champions League de siste årene. Det kommer til å bli en heidundrene kamp når disse lagene skal kjempe om en plass i finalen av verdens gjeveste håndballliga i ettermiddag, helt utvilsomt.

Vi husker vel alle et Aalborg.lag som kom til Terningen Arena for noen år tilbake og var ansett som en av de få lagene Elverum kunne ta poeng mot den sesongen, Aalborg dro hjem med storseier, Elverum var sjanseløse. Kanskje var det starten på den reisen danskene har vært med på de siste årene, nå står de rødkledde i selveste Final4 i EHF Champions League, det er umulig å ikke la seg imponere over hva danskene har fått til! Ikke bare har de tatt seg hele vegen til dette oppgjøret, men storsigneringene har ikke latt vente på seg denne våren heller. Om det er et godt lag nå, kan vi bare forestille oss hva som venter fra Aalborg neste sesong!

Men først skal altså årets Final4 spilles, og med 2 tidligere Elverumsspillere i stallen er det nok mange Elverumsinger der hjemme som heier litt ekstra på Aalborg i ettermiddag. Både Lukas Sandell og Sebastian Henneberg som begge spilte i Elverum forrige sesong har hatt en sentral rolle i Allborgs veg til denne semifinalen, det skulle ikke forundre oss om de kan være tungen på vegtskåla mot selveste Paris Saint Germain!

Franksmennene kjenner vi godt! I de to siste sesongene har Elverum møtt PSG hele 4 ganger, og den gjeveste av oppgjørene må ha vært den første kampen i Håkons Hall, som kanskje er det nærmeste Elverum har vært en «Final4». Ikke bare var rammene fantastiske, men Elverum holdt tritt med franskmennene hele vegen til døra og var nære å gjøre er skalp vi knapt har sett maken til på norsk jord.

Nok om det, vi kan konstatere at det er to gode lag som nå møtes i Final4 og de har virkelig fortjent sin plass. Vi skal ta en liten titt på ders vei til Final4:

Aalborg:
Endte på 4 plass i gruppe B, og møtte FC Porto i 8-delsfinalen. Der tok de seg videre etter bortemålsregelen, etter at de spilte helt jevnt over to kamper 56-56. Det var altså med nød og neppe men det holdt for daskene.
Deretter slo Aalbort ut Frensburg etter 55-54 etter 2 kamper i kvartfinalen, også denne hårfin men innafor. Nå står de foran PSG og mye tyder på nok et tett oppgjør for Aalborg i årets Champions League.

PSG:
Franskmennen endte på 2 plass i gruppe A, og knuste Celje 68-47 over to kamper i 8-delsfinalen. I kvartfinalen var det regjerende mester Kiel som måtte se seg slått 63-59 etter to kamper. PSG ser dermed sylskarpe ut, selv uten Sander Sagosen som før sesongen tok turen til nettopp Kiel.

Det er bare å glede seg! Dette blir en fantastisk kamp å følge!

Semifinale Barcelona – Nantes 18:00

Ikke lenge etter at PSG og Aalborg har gjort opp, skal Barcelona og Nantes ut i sin semifinale. Et råsterkt Barcelona har tatt seg ubeseiret til årets Final4 og det er intet mindre en imponerende selv til Barcelona å være. Nantes på sin side er nok på sin side en større overraskelse i dette selskapet, med tanke på deres resultater i årets Champions League, var det lite som tydet på at de skulle stå i Final4 denne sommeren, men akkurat som Aalborg har de gjort oddsen til skamme og skal ut i en kamp som på ingen måte er i deres favør, men ingenting er avgjort før 60 minutter er spilt.

Elverum har selv fått juling av Barcelona i årets sesong, og ble feid av banen i 8-delsfinalen. Det er derimot ikke mer enn litt over et år siden Elverum var i ferd med å ta poeng hjemme i Terningen Arena mot spanjolene. Den kvelden i Terningen Arena når Elverum fulgte Barcelona til døra og Rasmus Boysen scoret 2 mål! En av de største kampene som noen gang er spilt i Elverum storstue, nå står de altså igjen i Final4 og skal kjempe seg til en finale.

Vi skal ta en liten titt på deres veg til Final4:

Barcelona:
Gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og møtte Elverum i 8-delsfinalen. Der vant de 76-44 over to kamper og tok seg dermed lett til en kvartfinale. I kvarten møtte de Meshkov Brest og gjorde det oppgjøret i samme stil. Her vant de 73-57 sammenlagt og er dermed klare for kveldens semifinale i EHF Champions League.

Nantes:
Kanskje årets overraskelse. Endte på 6.plass i gruppespillet, med kun 12 poeng (Barcelona 28 poeng). Deretter møtte de Sigvaldi Gudjonsson og Kielce som var en av de store favorittene til å ta seg til Final4. Nantes vant 58-56 sammenlagt og møtte dermed Veszprem i kvartfinalen og vant nok et tett oppgjør 62-60 sammenlagt. Nå venter altså Barcelona i semifinalen og det skulle ligge tilrette for at Barcelona vil feie Nantes av banen, men en liten ting må vi ha med oss. Nantes var faktisk nære ved å slå Barcelona i spania under gruppespillet. Der vant Barcelona 30-29, og det er faktisk eneste gang denne sesongen at ubeseirede Barcelona har vunnet med kun ett mål i EHF Champions League. Så når du trodde ting var opplagt, det her er faktisk ikke avgjort!

Oppsummert:

Elverum – Bækkelaget 14:00
PSG- Aalborg 15:15
Barcelona – Nantes 18:00!

Du ser begge kampene i Final4 på Viasat 4!

Vi ønsker deg en riktig god håndballlørdag!