Elverum møter Nærbø x 2 i helga! – Elverum

Elverum møter Nærbø x 2 i helga!

I helgens kamper som spilles i Terningen Arena møter vi Nærbø etter at både TT Holstebro og Savehof ikke kunne komme til landet på grunn av Coronarestriksjoner. Heldigvis kastet Jærbuene seg rundt og tok turen til Østlandet for to treningskamper. Lagene har møtt hverandre en del ganger de siste sesongene, og Nærbø er et av lagene i Norge som Elverum har slitt mest med. To ganger har de slått oss på sin hjemmebane i Loen Arena, mens i Terningen har de fortsatt til gode å få med seg poeng. I cupfinalen som ble spilt i Hamar i desember var kampen jevn i ca en omgang før Elverum rykket i fra og sikret seg cupgullet.

Nærbø er et lag som blir bedre og bedre for hver sesong som går. Denne sesongen skal det talentfulle laget med rutinerte Vegard Øyen i målet, ut i Europa for aller første gang. Laget består fortsatt av mange spillere som er født i 98, og som har vært med på hele reisen fra G10 til seniorhåndball, noe som er ekstremt imponerende. Den store stjerna i laget er Andreas Haugseng. Alle klubber i Norge har vært ute etter playmakeren som fikk sine første landslagsminutter da han representerte Norge i kvalikkampene mot Hviterussland. I tillegg er Tord Haugseng en meget spennende spiller som har tatt store steg de siste sesongene.

Laget er egentlig ganske uforandret, men som de fleste vet har Elverum funnet Sindre Heldal i Nærbø. Heldal kom til klubben etter at det ble klart at Nærbø rykket opp til Eliteserien. Heldal har tidligere blitt kåret til eliteseriens beste venstrekant og i Elverum håper vi at Heldal kan spille seg ordentlig inn i landslagsdiskusjonen nå som Magnus Jøndal har lagt skoene på hyllen. Som erstatter for Heldal har Nærbø hentet inn Gustav Halvorsen fra Bodø HK. I tillegg til han har de hentet Lasse Hamann-Boeriths fra Danmark, noe som gjør at Nærbø har enda bedre bredde i stallen enn hva de hadde forrige sesong. I tillegg har de unge spillere som banker for alvor på døren opp på A-laget. Fremtiden er lys på Nærbø!

I Elverum gjelder det å fortsette den gode trenden man er inne i. Vi skynder oss langsomt i riktig retning, og endelig er også Børge Lund tilbake igjen på trenerbenken for de svarte og hvite. Ikke alle spillere er klare til kamp, men vi begynner å nærme oss full tropp. Kampen på lørdag har avkast 19:00, men på søndag kjemper lagene mot hverandre klokken 16:30.

Vi håper på nye steg i riktig retning! HEIA ELVERUM!