Sommerens spilleroverganger! – Elverum

Sommerens spilleroverganger!

Tirsdag kaster Elverum og Drammen i gang sesongen i Drammenshallen, men først skal vi ta en liten titt på hva som har skjedd i sommer. Som vanlig har spillere kommet og gått i klubbene, og vi skal prøve å hjelpe deg med å få oversikten over det hele.

Dette er overgangsstatusen for årets Rema 1000-liga lag:

Bergen Håndball (Fyllingen Bergen har endret navn)
Inn: Leif Erik Brenne (Falk), Sondre Skare (Viking TIF), Tobias Holm (Bjørnar), Jens Dolberg Plougstrup (Mors/Thy), Sebastian Mossestad (Viking Stavanger).
Ut: Inge Aas Eriksen (Malmø), Trygve Fresvik Jensen (lagt opp), Didrik Linderud (lagt opp), Igor Karlov (ukjent), Andreas Ungesson (lagt opp)

Bækkelaget SK (BSK)
Inn: Petter Dahl Christensen (Fold), Sigurd Jensen (Mors/Thy, Danmark), Samson Kallestad (Viking Stavanger), Mads Ødegård (Haslum), Niklas Gjerde (Kolbotn), Filiph Tilge (Nordstrand), Emil Havsgård (egen), Hans Gran (egen), Ulrik Berge Eriksson (Viking+Halden)
Ut: Markus Niva (Drammen), Sander Rogne Myklebust (Runar), Nicolay Hauge (Haslum), Roald Lien (lagt opp), Oscar Lysgård (NTNUI), Fabian Sandven (lagt opp) og Joakim Hval (Herulf)

Drammen HK (DHK)
Inn: August Olsen Storbugt (Halden), August Baskår Pedersen (Bjerringbro-Silkeborg), André Bergsholm Kristensen (ØIF Arendal), Hermann Vildalen (ØIF Arendal), Markus Niva (Bækkelaget)
Ut: Alexander Westby (Savehof, Sverige), Sigurd B. Smevik (HK-72 Sande), Joakim Hykkerud (Lemvig?), Espen Lie Hansen (lagt opp), Jesper Meinby (Kolding, Danmark), Lasse L. Thorsby (lagt opp), Nikolai N. Moe (Fjellhammer), Ole H. Dahl (Fjellhammer)

Elverum
Inn: Sindre Heldal (Nærbø), Orri F. Thorkelsson (Haukar), Eric Johansson (GUIF Eskilstuna), Josip Vidovic (ØIF Arendal), Stig Tore Moen Nilsen (GOG), Kasper Thorsen Lien (Halden), Brede Dahl (egen), Erlend Stafset (egen)
Ut: Alexandre Blonz (Pick Szeged, Ungarn), William Nilsen-Nygaard (lagt opp), Josef Pujol (Dunkerque, Frankrike), Simen Schønningsen (Bergischer, Tyskland), Luc Abalo (lagt opp), Edwin Aspenback (utlånt til Hammarby, Sverige), Jonas Elverhøy (Lugi, utlån), Søren Tau Sørensen (Skive FH, Danmark), Jesper Gulliksen (Leiret HK), Oskar Kvernes (Falk).

Fjellhammer IL
Inn: Herman Gjekstad (ØIF Arendal), Loke Peter Brasen (Odense, Danmark), Alfred Timmo (Pølva, Estland), Nikolai N. Moe (Drammen), Aleksandar Durdevic (Sport-36, Ungarn), Ole H. Dahl (Drammen)
Ut: Marius Kleiven (Linje5)

Halden TH
Inn: Jonas Jensen (Stavanger IF), Jørgen Jansrud (Fold HK), Jonas N. Byrresen (Mors-Thy, Danmark), Morten Linder (Falk), Joshua Krohn Grace (Skive, Danmark)
Ut: Kristoffer S. Henriksen (Runar), Trym Bilov-Olsen (Runar), Toke Schrøder (Selestat, Frankrike), August Storbugt Olsen (Drammen), Kasper Thorsen Lien (Elverum Håndball).

Haslum:
Inn: Henrik Bielenberg (IFK Ystad), Nikolay Hauge (Bækkelaget), Lasse Sunde Lid (egen), Oscar Skinnarland (egen), Håvard B. Johannessen (Kristiansand TH), Martin Hovde (egen), Tom-Eirik Skarpsno (trener, tidligere daglig leder)
Avgang: Mads Rekstad (Runar), Stian Grimsrud (Sveits, ukjent klubb), Viktor Glatthard (Essen, Tyskland), Nicolas Suter (Wacker Thun, Sveits), Mats Ødegård (Bækkelaget)

Kolstad
Inn: Magnus Langeland (Sandefjord), Aksel Hal (Tromsø), Sondre Orheim (Melhus), Dennis Solem (egen avdeling og Klæbu).
Ut: Ronald Putans (lagt opp)

Kristiansand Topphåndball (KRS)
Inn: Øyvind Frigstad (Runar), Tollef Oskar Lindquist (Nøtterøy), Eigil Feddersen (Odense, Danmark), Mark Van den Beucken (Lemgo, Tyskland), Michal Potoczny (MMTS Kwidzyn, Polen), Dominic Grimstad (Haslum), Tobben Evjen (trener, ny)
Ut: Mathias Christiansen (lagt opp), Mats Mork (Sandefjord), Knut S. Muggerud (Randesund), Erik Sørensen (Randesund), Anders Vatsaas (Randesund), Kristian M. Larsen (Randesund).

Nærbø IL
Inn: Lasse Haman-Boeriths (Sønderjyske, Danmark), Gustav Halvorsen Moe (Bodø HK), Jonas Mælen (egen).
Ut: Sindre Heldal (Elverum)

Nøtterøy Håndball
Inn: Amadeus Hedin (Runar), Espen Røhmer (Runar), Simon Egtvedt (Sønderjyske, Danmark), Mathias Fagerheim (egen), Yannik Krøgerrecklenfort (egen), Øyvind Varpe (egen), Kasper Kristiansen (egen), Gustav Bergendahl (Runar)
Ut: Tollef O. Lundquist (Kristiansand Topphåndball), Eirik Varpe (Sandnes), Hans Petter Breivik (Nordstrand), Trygve Trangerud (lagt opp), Simen Opaker (Herulf Moss), Filip Moberg (Varberg), Thomas Bjaaland (Urædd)

Runar Sandefjord
Inn: Christoffer Rambo (GWD Minden), Sander Rogne Myklebust (Bækkelaget), Mads Falck Rekstad (Haslum), André Pung Tuzov (Sandefjord), Trym Bilov-Olsen (Halden), Adam Tenvik Bergli (Sandefjord), Per Kenny Ekman (comeback), Preben Gram (egen), Kristian Strøm (egen), Mathias R. Singsdalen (egen), Oliver Klavenes (egen), Nicolai Horntvedt Kristiansen (egen)
Ut: Marcus Rasch (Amo), Christian Ø. Westbye (lagt opp), Jostein Pedersen (Herkules), Kenneth Bach Hansen (lagt opp), Tobias Balsby Pedersen (lagt opp), Håkon Sætre (Lillestrøm), Amadeus Hedin (Nøtterøy), Markus Buchardt (Viking TIF), Gustav Bergendahl (Nøtterøy), Espen Røhmer (Nøtterøy), Anders Hallberg (Sandefjord), Øyvind Frigstad (Kristiansand), Daniel Jacobsen (Follo HK).

Sandefjord Håndball
Inn: Anders Hallberg (Runar), Anders Jansrud (Fold HK), Mats Mork (Kristiansand), Mikkel Ertsås (egen), Jesper Havnås (egen), Jakob Petrzela (egen).
Ut: Christian M. Lyngbø (Viking TIF), Emil Sundær Johnsen (Bodø HK), Jonas Elverøy (Lugi), Magnus Langeland (Kolstad), Jørgen Skalleberg (lagt opp), André Pung Tuzov (Runar).

ØIF Arendal
Inn: Frederik Gustenhoff Børm (Istres Provence, Frankrike), Ivan Eres (Fuchse Berlin/Wilhelmshavener, Tyskland), Henrik Øygarden (egen), Sverre R. Asser (egen), Magnus Søndenå (Ribe-Esbjerg), André Jørgensen Hofstøl (ny, trener)
Ut: Hermann Gjekstad (Fjellhammer), Hermann Vildalen (Drammen), André Bergsholm Kristensen (Drammen), Josip Vidovic (Elverum), Eirik Heia Pedersen (lagt opp).

Kilder: Avkast, topphandball.no, klubbenes hjemmeside og øvrige lokalaviser og ØIF Arendal. Feil kan forekomme.