Målkalas når Elverum seiret mot Drammen! – Elverum

Målkalas når Elverum seiret mot Drammen!

Drammen-Elverum 33-34 (20-17)

Det var en fartsfylt åpning i serieåpningen med to lag som løp og løp innledningsvis. Etter 3:20 spilt hadde Elverum nettet fire ganger, mens DHK hadde nettet tre ganger. Nykommer Eric Johansson hadde presentert slegga si da han dunket inn en ball for bortelaget fra Elverum. Dominik Mathe satte inn to raske baller og Elverum ledet 6-5 etter 6 minutters spill. Mathe hadde en meget god åpning på kampen for de svarte og hvite.

Sindre Heldal satte sin første scoring for Elverum da han satte inn en 9-6 ledelse etter ca 11 minutter. Bakerst hadde Torsten Fries gjort noen gode redninger som gjorde at Elverum hadde tatt kommandoen i kampen. Elverum ledet med tre mål, men DHK hadde muligheten til å utligne ved Gøran Sørheim, men den rutinerte Liungen brant alene med Fries og det gjorde at Elverum og Solstad økte til 11-9 etter 13 minutter av kampen.

Viktor Norberg sørget for at lagene var like langt etter 17 minutter av kampen. Den unge bakspilleren utlignet i en periode der Josip Vidovic satt utvist i 2 minutter etter han var for tøff med en DHK-spiller. Tre minutter etterpå sørget Herman Vildalen for at DHK gikk opp i ledelsen for første gang i kampen da de ledet 13-12 i seriepremieren. DHK hadde på dette tidspunktet scoret 5 mål på rad uten at Elverum hadde satt ballen i mål. Perioden var preget av en del tekniske feil, men også noen skuddbom og gode redninger fra Sander Heieren. Thomas Solstad endte måltørken da han satte ballen i det åpne målet til DHK.

Drammen ledet med to mål, men en utvisning på Storbugt og ett feil bytte gjorde at Elverum hadde muligheten til å komme inn igjen i kampen. Elverum reduserte en gang, men August Pedersen sørget for at DHK også gjorde et mål i undertall etter en komisk situasjon de Fries løp etter en ball for å holde den i spill som gjorde at venstrekanten kunne sette ballen i det åpne målet. DHK ledet 20-17 til pause i en kamp hvor Elverum slet veldig med å sette forsvarsspillet.

2.omgang startet jevnt, men Elverum fikk muligheten i overtall da Espen Våg ble noe strengt utvist. Drammenseren traff Mathe i halsen med en takling som resulterte i rødt kort, og dermed mistet DHK sin forsvarsgeneral og strekspiller offensivt. Hjemmelaget ledet 23-19 etter 5 minutter av omgangen, men Mathe reduserte like etterpå. Elverum slet med å få redninger bakover og klarte dermed ikke å ta igjen DHK innledningsvis.

Drammen og Båskar Pedersen var virkelig gode denne kvelden. Etter 43 minutter ledet de med fire mål på Elverum som slet med å stå opp bakover. Gang på gang ble de rullet ut av DHK som spilte på seg mer og mer selvtillit underveis i kampen. Etter 46 minutter hadde Elverum muligheten til å komme to mål bak, men redning av Heieren og mål av Olafsson sørget for at DHK ledet 29-25 i seriepremieren.

Etter 49 minutter begynte Elverum å øyne håpet om poeng da Tobias Grøndahl lekte inn en straffe og Elverum «bare» var to mål bak vertene fra Drammen. Men nok et mål av Herman Vildalen som viste virkelig hva som bor i han sørget for at DHK fikk et lite pusterom før Elverum reduserte nok en gang. Elverum og Fries vartet opp med en god redning og Elverum fikk muligheten til å komme målet bak DHK med 8 minutter igjen å spille av kampen. Elverum brukte ikke den muligheten, men fikk samme mulighet igjen med 6:30 igjen å spille. Dominik Mathe sørget for at Elverum lå under 31-30 med 6 minutter igjen. Elverum spilte 7 mot 6 i denne perioden av kampen, og bakerst hadde Fries reddet hele tre straffekast på rad.

Med 5 minutter igjen utlignet Christopher Hedberg til 31-31 i denne thrilleren av en serieåpning. Kristian Kjelling valgte å ta timeout for å prate med laget sitt. Lagene følger hverandre hetl til døra denne matchen. Tobias Grøndahl satte in n utligningen til 33-33 etter en leken straffe der han tricket inn scoringen. Rutinerte Gøran Sørheim gjorde en teknisk feil med under minutett igjen å spille, og Elverum hadde muligheten til å avgjøre kampen til sin fordel. Domink Mathe blir matchvinner etter en ellevill avslutning på kampen. Ungareren viser hvorfor PSG henter han etter sesongen.

Kampen ender 34-33 i favør Elverum og dermed leder Elverum serien etter at de var det eneste laget som var i aksjon denne dagen. Neste kamp er hjemme mot Haslum! HEIA ELVERUM!

Kampfakta:

Mål Elverum: Dominik Mathé(10), Sindre Heldal (5), Tobias Grøndahl (5), Endre Langaas (5), Christophe Hedberg(4), Thomas Solstad(3), Niclas Fingren (1) Eric Johansson(1).