Elverum feide Haslum av banen i El Clasico! – Elverum

Elverum feide Haslum av banen i El Clasico!

Elverum - Haslum 37-24 (15-14)

Det var et heltent Elverum som gikk på banen i Terningen Arena til sin første gjeldene kamp i eget fort siden i desember i fjor. Publikum kunne knapt vente på å komme igang og gåsehuden var på plass når sesongens innløpsvideo satte alle nerver i spenn!

Det var Elverum og Eric Johansson som satte kveldens første mål, og betydelig mer skulle det bli! Men selv om Elverum satte kveldens første meldte Haslum seg raskt på og var bestemte i avslutningene, 6 minutter ut i omgangen ledet Haslum 4-1 før Dominik Mathé var på plass med Elverum-redusering. Haslum fortsatte å lede an på talva utover i 1.omgangen, men ble sakte men sikkert innhentet av Elverum som etter en periode med bomskudd og raske avslutninger igjen var på poengjakt og Thomas Solstad var ikke vond å be når han etter 18 minutter fikk utligne til 8-8. Haslum forsatte derimot å kjøre på, og Thomas Kristoffersen i Haslum-buret viste høy klasse. Temperaturen økte i takt med minuttene på klokka og med full fyr i hallen kunne Elverum likevel gå til pause med en ledelse 15-14.

Vel tilbake på banen hadde Børge Lunds pauseprat virkelig slått til, for nå var det to ganske andre lag som kom ut igjen på banen. Haslum fikk det ikke til, tenningen var på plass i Elverum og i Taiga’n og El Clasico slik vi kjenner det kom fram fra skyggen. Nå var det ingen kjære mor ute på banen. Elverum hadde bestemt seg for å ta 2 poeng hjem, mens Haslum så inderlig ville men fikk det ikke til å klaffe. Bare 2 minutter ut i omgangen så Anders Røe, rødt og måtte sette seg på tribunen og dermed åpnet det seg opp for Elverum som malte Haslum i stykker. Bakerst sto Thorsten Fries som en vegg, fremover løp Orri Freyr Thorkelsson det han maktet og scorte mål etter mål, mens Tobias Grøndahl satte straffe etter straffe.

12 minutter ut i 2.omgang ledet Elverum med 10 mål og så seg ikke tilbake. Kristoffersen som sto en god 1.omgang, hadde ikke sjans mot Elverumslaget i 2.omgang, når Mathé og Co ladet skuddarmen smalt det titt og ofte i nettet bak Haslum-keeperen som måtte se laget sitt slite med å håndtere et Elverum med blod på tann. Etter 20 minutter måtte også Håvard Johannesen sette seg på tribunen etter å ha fått rødt kort, og kun minutter før slutt måtte også Høiness sette seg med sine lagkamerater på tribunen etter en voldsom nedsabling av Tobias Grøndahl.

Elverum satte skapet på plass, og når Sindre Heldal i siste sekund satte kampens siste mål på straffe, sto stemningen i taket. Elverum vinner solide 37-24. Det som til pause så ut til å bli en jevn kamp, var ikke til å kjenne igjen etter pausen. Elverum vinner fortjent og samspillet begynner å svinge godt mellom gutta i hvitt og svart.

Gledelig var det også å se at Elverum egen Erlend Stafset fikk sin debut i Terningen Arena i kveld, ingen mål på unggutten, men han fikk virkelig kjenne på stemningen!

Solid levert, og Elverum topper tabellen med 4 poeng på sesongens 2 første kamper!
Orri Freyr Thorkelsson blir kveldens toppscorer og banens beste med 9 mål!

Mathé satte 7 mål og ladet slegga utallige ganger mot Haslum!

Kampfakta:

Mål Elverum: Orri Freyr Thorkelsson (9), Dominik Mathé (7), Tobias Grøndahl (5), Kasper Lien (4), Niclas Fingren(3), Eric Johansson (3), Thomas Solstad(2), Josip Vidovic (2), Kristian Hübert Larsen(1), Sindrer Heldal(1)

Toppscorer Haslum: Hallgren(6)