Før Vardar kampen: Hilsen fra Mads – Elverum

Før Vardar kampen: Hilsen fra Mads

Velkommen tilbake, kjære håndballfamilie!

Det er med stor gjensynsglede at vi snart kan ønske velkommen til hjemmekamp i EHF Champions League i Terningen Arena. På onsdag kastes Champions League sesongen i gang igjen. Dette er så deilig!

De siste 18 månedene har vært veldig merkelige. Det føles som om vi har levd i en tid med blanding av felles samfunnsansvar og delvis frihetsberøvelse. Vi har blitt mer skeptiske, og avstanden mellom oss har blitt større–ikke bare fysisk, men også mentalt. Nå må vi finne tilbake til hverandre. Vi må invitere hverandre hjem igjen på pizza og film, vi må ta en tur på puben og juge litt sammen med venner, vi må dra på kamp og rope oss hese igjen!

Elverum Håndball har ikke sovet i 18 måneder. Vi har hele tiden sagt at vi skulle komme styrket ut av pandemien–på en eller annen måte. Vi har ikke kunnet ha like høyt tempo i hverdagen, men det tempoet begynner å komme tilbake igjen nå. Det er nesten litt uvant å være stresset.

Så er spørsmålet–har vi kommet styrket ut av pandemien?

En liten del av svaret kan vi få onsdag kveld, faktisk! Den tidligere storklubben Vardar kommer på besøk. Et lag som per nå kun er bittelitt bedre enn oss på papiret. Den lille forskjellen på lagene håper vi blir snudd i et kokende Terningen Arena! For på onsdag har vi sjansen til å sende et nytt skremmeskudd ut i Europa!

 Det hadde vært noe det folkens. Første kamp hjemme i Champions League siden vi kun tapte med ett mål mot Flensburg i desember 2020. Gutta i hvitt og svart har satt seg et hårete mål: Å gå videre fra gruppen, altså komme topp 6.

Hvis man skal være realistisk og nøytral (det er ikke så lett), så er det målet helt vilt. Det skal ikke være mulig å gå videre fra gruppen for et lag fra en så liten plass–og med så lite budsjett sammenliknet med konkurrentene. Men jeg tror det er mulig. Og enda viktigere: gutta tror det er mulig. En klok mann sa en gang til meg at «Innsats slår klasse». Og med en ekstra innsats fra alle oss på tribunen onsdag kveld, så kan vi ta poeng!

La oss bruke alle våre krefter til å sende Vardar hjem til Skopje tomhendt!

Vi står #sammenforelverum

Med sportslig hilsen

Mads Fredriksen
Daglig leder i Elverum Håndball