Målfest i Tyskland, men Kiel ble for sterke – Elverum

Målfest i Tyskland, men Kiel ble for sterke

Kiel-Elverum 41-36 (20-20)

Elverum fikk en meget god start i Tyskland denne kvelden. Etter 2 minutter ledet nordmennene 2-0 over Kiel som startet uten både Niklas Landin, Niclas Ekberg og Sander Sagosen. Elverum gikk også opp i 3-0, før Harald Reinkind reduserte. Simen Pettersen satte sin andre da han økte til 4-1 etter fem minutter av kampen. Fantastisk start av Elverum denne kvelden.

Pettersen fortsatte å treffe fra distanse og Elverum lede 6-3 , og like etterpå løp Kasper Lien inn 7-3 borte mot Kiel. Alt satt for Elverum i starten av kampen, og etter 8 minutter ledet de 7-4 mot laget som har en rekke verdensstjerner på laget. Thomas Solstad sørget for at Elverum ledet 9-6 etter 10 minutter etter et godt innspill av Simen Pettersen som var meget solid i starten av kampen.

Kiel hadde muligheten til å utligne til 11-11 to ganger, og etter 14 minutter så gjorde tyskerne det. Like etter så ledet tyskerne for første gang i kampen, men Eric Johansson sørget for utligningen etter 16:30. Da hadde også Kiel byttet inn Sagosen og Duvnjak. Dominik Mathe utlignet til 14-14 etter 21 minutter av omgangen. Kampen var preget av lite redninger de første 20 minuttene.

Tobias Grøndahl viste høy klasse med en pasning ut til Hedberg da Elverum gikk opp til 16-15 ved Hedberg. Svensken økte til 17-15 ved en kontring etter 25 minutter. Elverum var gode fremover i denne kampen, og bakover hadde Emil Imsgard kommet inn og gjorde en del fine redninger, spesielt på skudd fra landsmannen, Sander Sagosen.

Eric Johansson viste stor klasse da han satte noen baller i 7 mot 6 spillet til Elverum. 2000-modellen spilte med en ro i spillet som imponerte veldig i denne 1.omgangen. Nordmennene hadde en gyllen mulighet til å gå til pause med ledelse da de hadde omgangens siste ball, men litt ubesluttsomt angrepsspill gjorde at Kiel og Elverum gikk til pause med 20 scoringer hver. En meget god omgang av Elverum.

De norske mesterne hadde rystet Kiel såpass mye at de måtte dytte inn stjernemålvakten Niklas Landin i 2.omgang. Selv om dansken kom inn i målet så var Elverum kun bak med 26-24 etter 7 minutter av 2.omgang. Men dessverre for Elverum var Kiel veldig gode i den neste perioden. Noe som gjorde at de ledet med tre mål etter 9 minutter av omgangen.

Etter 12 minutter ledet Kiel 29-25 og da måtte Børge Lund ta en timeout for å snakke om hvordan Elverum skulle senke laget som han tidligere har vunnet Champions League med. Elverum spiste faktisk innpå noen mål etter dette. Hedberg satte inn Elverums 28 mål da Elverum kun var to mål bak storheten Kiel, men da viste Sagosen seg frem for første gang i kampen. Kiel ledet 31-28 da 15:30 var spilt av 2.omgang.

Etter dette var det takk og farvel til Elverum! Kiel viste hvorfor de regnes som ett av verdens beste lag. På noen minutter hadde to mål blitt til fem mål, men Orri Thorkelsson lekte inn 35-31 scoringen da han tricket inn en redusering på Niklas Landin. Elverum gjorde tre raske mål, og var bare 3 mål bak da det gjensto fire minutter av kampen, men Magnus Landin sørget for 38-34 til Kiel.

Elverum kjempet tappert, men dessverre for elverumsingene var Kiel hakket sterkere denne kampen. Tilslutt vant tyskerne 41-36 etter at Landin avsluttet kampen med en dobbeltredning. Elverum var ekstremt gode fremover, men bakover viste tyskerne at Elverum fortsatt har litt å jobbe med. Fantastisk kamp for alle som er glad i håndball! VI skal reise oss. HEIA ELVERUM