Elverum kjempet seg til viktig poeng i Kroatia(!) – Elverum

Elverum kjempet seg til viktig poeng i Kroatia(!)

Elverum startet med ballen i enorme Zagreb Arena, men roter bort ballen og foran glisne tribuner var det Zagreb selv som fikk sette kampens første mål etter en heldig avslutning forbi Thorsten Fries. Zagreb er klart påskrudd i forsvar fra start og det skaper noe utfordring for Elverum som tar litt for lett på de store gutta i midtforsvaret til kroatene, det gjør at det utrolig nok er Zagreb som igjen kan kjøre tempohåndball, mens Elverum fortsatt sliter litt med å etablere spillet sitt.

Etter 5 minutter har Elverum 2 skuddbom, og 2 tekniske feil, og på klokka står det 3-0 til Kroatene, før Solstad er på plass for returen og endelig setter Elverums første for kvelden etter 6 minutter. Elverums første kontring kommer etter 11 minutter, når Heldal setter inn Elverums tredje og det står 7-3 på klokka. Elverum sliter fremover og klarer heller ikke etablere et forsvar foran Fries som får en vanskelig jobb i innledningen av kampen.

Børge Lund tar timeout etter 12 minutter, og det får raskt effekt. Imsgard kommer inn i mål for Elverum og det er en helt annen takt i angrepet, men det er fortsatt vanskelig å tette igjen bakover i det Zagreb går opp til 10-4.

Elverum har betydelig bedre kontroll både fremover og bakover mot slutten av omgangen. Imsgard har fått flere redninger, Heldal og Moen-Nielsen har satt flere baller fremover og bakover gir Elverumsgutta mer juling og flytter beina bedre. Det tvinger Zagreb til en timeout på stillingen 11-9 og 25 minutter spilt.

Elverum i mindretall og et Zagreb som løste floken etter timeout, gir 14-10 før Elverum reduserer til 14-11 og det er stillingen når lagene går i garderoben etter første halvdel.

Det er Zagreb som setter omgangens første når gutta er tilbake på banen også, men Elverum er betydelig mer påskrudd nå enn i første halvdel og det gir en rask redusering av Solstad, før Elverum snapper ball og Johansson setter inn 15-13 og Elverum er med i kampen.

Tempoet øker inn mot 10 minutter og da er Elverum i sitt rette element, reduserer til 20-19 etter et raskt angrep og banker den kontant i nettet fra Mathé, og når begynner også Zagreb å rote seg fast fremover, og Elverum kan utligne til 20-20 igjen med Mathé etter at Zagreb har fått en spiller utvist for spark.

Og så snur Elverum kampen for første gang, og leder 21-22 med et drøyt kvarter igjen av kampen, da smeller Zagreb-treneren timeout-kortet i bordet.

Med 5 minutter igjen er det Zagreb som er tilbake i ledelsen 25-24, men Elverum reduserer på straffe, samtidig som Zagreb pådrar seg en 2 minutter, da kan Johansson også sette 25-26 på åpen kasse. med 4 minutter igjen, og Zagreb bruker sin siste timeout.

Så reduserer Zagreb igjen, og når er det Langaas som må sitte 2 minutter på benken, og når Mathé brøyter i neste angrep kan Zagreb gå opp i ledelsen, men Emil Imsgard er er på jobb på første forsøk. Andre forsøk sitter derimot kontant, og når er det Zagreb som leder an 27-26. Heldal reduserer til 27-27 i det det gjenstår 1 minutt i Zagreb Arena.

Elverum klarer ikke skaffe seg en ny sjanse, men står imot og sikrer uavgjort i kroatia. En krevende kamp for Elverum, som jobber seg inn igjen i kampen og leverer en god andre omgang, som desverre blir satt litt i skyggen av at man gir Zagreb for god kontroll på kampen fra start. 1 poeng i bagasjen blir det likevel, og dermed er Elverum oppe i 2 poeng på 3 kamper!

Kampfakta:

Mål Elverum: Grøndahl(5), Mathé(5), Heldal (5), Solstad(4), Johansson(3), Langaas(2), Moen Nilsen (2), Lien(1),

Toppscorer Zagreb: Ivan Cupic (7)