Elverum vant toppoppgjøret! – Elverum

Elverum vant toppoppgjøret!

Elverum-Arendal 34-32 (19-16)

Kampen startet med fantastisk angrepsspill fra begge lagene. Elverum viste seg frem med en nydelig flyver, mens Arendal vartet opp med variert og godt taktisk spill. I en start med enormt tempo var det Elverum og Stig Tore Moen Nilsen som ledet 5-3 etter 5 minutter av kampen. Minuttet etterpå sørget Christopher Hedberg for at Elverum ledet med tre mål etter at Arendal hadde en suser rett i stolpen før svensken løp inn en ball.

Tobias Grøndahl lekte inn ett straffekast da Elverum gikk opp i 8-5 etter 10 minutter av kampen. Fremover spilte de hvitkledde seg til gode sjanser, men bakover slet Elverum med å komme ut på skytter også var Magnus Søndenå livlig i sin høyrebakspillerposisjon. Mario Matic reduserte i undertall for bortelaget, og like etter sørget Thorsten Fries for at Arendal ikke kom ett mål bak da gjestene fikk muligheten i overtall.

Etter 14 minutter av kampen så ledet Elverum for første gang med fire mål. Eric Johansson banket inn 10-6 til vertene i overtall, etter at Kristian Rammel var for tøff med Endre Langaas. Tobias Grøndahl brant sin første straffe etter ca 17 minutter, men Elverum vant returen, og Grøndahl satte inn 12-7 etter nok en flyver. Elverum viste frem varierende og godt angrepsspill i den første omgangen.

Dominik Mathe, som startet på benken denne kvelden, fikk sin første scoring da han dunket inn 16-11 til Elverum etter 23 minutter. Dessverre for Elverum var det Arendal som satte de to neste målene da Elverum var i undertall. Mario Matic satte ballen i det åpne målet. Emil Imsgard sørget med sin andre strafferedning i kampen at Elverum holdt Arendal 3 mål bak da det gjennsto 1:30 av den første omgangen. Etter dette ble det ikke flere mål, og dermed gikk Elverum til pause med en 19-16 ledelse.

Litt uryddig start på den 2.omgangen gjorde at Elverum ikke klarte å ta grepet om kampen. I stedet var det Arendal og Fredrik Børm som startet best i 2.omgang. Etter 8 minutter var stillingen 21-19 til Elverum, før Holand Pettersen satte inne 22-19 minuttet etterpå. Arendal gjorde de to neste målene og var kun ett mål bak de hvitkledde, men da sørget kaptein Thomas Solstad for at Elverum igjen ledet med to mål.

Etter 45 minutter ledet hjemmelaget 25-23 i Terningen Arena. Det var en fantastisk nerve i kampen og på dette tidspunktet kunne det begge veier. Arendal og Olaf Hofstad kontret inn en del baller på Elverum, som gjorde at Elverum ikke klarte å rykke ifra. Josip Vidovic satte inn 26-24 da han puttet et mål mot gamleklubben etter 47:30 spilt. Da måtte André Jørgensen ta en timeout for å snakke med gutta sine.

Arendal har gode muligheter til å ta igjen Elverum etter 50 minutter, men noen uheldige avslutninger fra gjestene gjorde at Elverum kunne gå opp til 29-25. Dominik Mathe som hadde hvilt store deler av kampen dunket inn noen scoringer for Elverum i en viktig periode av kampen. Sindre Heldal sendte en helt utrolig pasning til Solstad som gjorde at Elverum ledet 30-27 da det var igjen fem minutter av kampen.

Unge Kasper Lien avgjorde kampen da han satte to raske mål etter hverandre, og Elverum ledet med fem mål med bare 3 minutter igjen av kampen. Arendal gjorde tre raske mål, men Elverum og Kasper Lien satte inn nok et mål og dermed vant Elverum til slutt 34-32 i en meget morsom håndballkamp i Terningen Arena.

Takk til alle som var i hallen! Dette var moro, og det toppet seg med to poeng! HEIA ELVERUM!