Elverum feide Runar av banen og er klare for semifinale i NM! – Elverum

Elverum feide Runar av banen og er klare for semifinale i NM!

Elverum-Runar 50-30 (23-14)

Sånn som alle cupkamper skal være så begynte også oppgjøret mellom Elverum og Runar også veldig jevnt. Bortelaget fra Sandefjord kom veldig godt i gang, og de styrte kampen i Terningen Arena de første minuttene. Anført av en meget god Christoffer Rambo så ledet de 4-3 etter 6 minutter. Det var også siste gangen de ledet i kampen, for etter dette viste Elverum frem festhåndball denne søndagskvelden.

Elverum gikk fra å ligge under 4-3 til å lede 7-4 etter 10 minutter. Da hadde både Eric Johansson og Dominik Mathe skutt inn hver sine baller bak Runars målvakter. Den danske supermålvakten, Joachim Christensen spilte ikke i kampen, noe en skade satte en stopper for. Det ble derfor en tung aften for de unge målvaktene til Leif Gautestad.

Elverum fortsatte å kjøre kampen, og etter 15 minutter ledet de svarte og hvite med 5 mål etter at Tobias Grøndahl hadde satt et straffekast sikkert i mål. Kasper Lien viste hvorfor Elverum ønsket han så sterkt før denne sesongen da han kontret inn 15-9 ledelse til Elverum etter 20 minutter. De siste 10 minuttene av første omgang så avgjorde de svarte og hvite kampen. Sindre Heldal økte til 8 mål med tre minutter igjen av omgangen, mens Simen Holand Pettersen satte inn 23-14 til pause for de svarte og hvite. Det var tydelig at Holand Pettersen elsket dette oppgjøret mot sin rivalklubb, Runar. 23 mål på en omgang var meget sterkt av Elverum, som hadde spilt en strålende omgang.

Den andre omgangen startet aldeles strålende for hjemmelaget. Elverum lagde de fire første målene, 3 av disse kom etter at de spilte i overtall etter at Rambo ble utvist helt på slutten av 1.omgang. Elverum ledet 27-14 før Sander Myklenust reduserte med Runars første scoring for omgangen etter 4 minutter.

Elverum viste virkelig hva som bor i de i starten og ledet hele 32-15 etter 8 minutter spill. Da hadde Elverum gått ut i 100 og ledet 2.omgangen hele 9-1. Rambo, som var runars beste spiller endte den dårlige perioden ved å sette inn ett av sine 7 mål for kvelden. Etter dette løsnet det litt for bortelaget, uten at Elverum på noen som helst måte kunne føle seg truet i kampen om avansement i cupen.

Målene rat inn i begge ender av banen de siste 20 minuttene av kampen. Selv om Runar nettet hele 30 ganger på Elverum så var det aldri i tvil om hvor seieren skulle havne. Alle på Elverum fikk masse av spilletid og i det klokka i hallen sto på 50 min så hadde Elverum putta hele 50 baller i nettet bak gjestenes målvakter. Med det kunne Elverum slippe jubelen løs og vite at nå venter det en semifinale i cupen. I skrivende stund er både ØIF Arendal og Fjellhammer klare for semifinale, mens kampen mellom DHK og Haslum spilles.

Takk for alle som fulgte oss denne kvelden. Neste kamp er allerede på torsdag! Da venter Alexander Blonz og Pick Szeged! HEIA ELVERUM!!