NM: -Gammel rival på besøk i Terningen i kveld! – Elverum

NM: -Gammel rival på besøk i Terningen i kveld!

Sesongens viktigste kamp utspiller seg i Terningen Arena på søndag. Elverum tar i mot Runar i cupens kvartfinale. Cupen er en av de titlene som Elverum virkelig har som mål denne sesongen. Elverum er regjerende mester etter at de slo Nærbø i fjorårets finale, som i den anledningen var flyttet fra Oslo Spektrum til Boligpartner Arena. Lagene har som kjent vunnet alle kampene til nå i cupen, men i serien har Runar vunnet fem av seks kamper, bar slått av Kolstad for noen runder siden. Elverum leder serien, uten tap, to poeng foran søndagens motstander.

I cupen slo Runar ut Nærbø etter ekstraomganger i forrige runde. Mens Elverum vant ganske komfortabelt med 22 mål mot Kristiansand. Elverum har i denne uken hatt to hjemmekamper, noe som gjør at laget har fått trent ålreit mellom kampene, noe som ikke har vært vanlig i en meget travel høst.

På Runar er det masse gode spillere, og den største stjerna er den hjemvendte sønnen, Christoffer Rambo. Den tidligere Minden-spilleren har vært meget god for laget som kommer fra Haukerød i Sandefjord. I seriespillet er Rambo toppscorer med ett snitt på 7.8 mål, noe som gir hele 47 mål på sine 6 kamper. Rambo har også tidligere spilt en sesong i Elverum, under Christian Berge.

En annen hjemvendt sønn er Trym Bilov-Olsen. Trym er like gammel som Rambo, og begge spillerne spilte aldersbestemt håndball, og var med på å slå Elverum i Cupfinalen i 2008, der Rambo ble toppscorer og en Trym også spilte en viktig rolle. Etter mange år i Halden, Fyllingen og Lillestrøm er kruttønna tilbake igjen i den hvite drakten til Runar.

Av andre vitkige spillere for laget til Leif Gautestad, så kan man trekke frem den rutinerte målvakten Joachim Christensen, svenske venstrebakspilleren Tobias Rivesjø og den erfarne kantspilleren Tobias Glemming. Runar er på mange måter et meget rutinert lag, med spillere som har opplevd veldig mye på håndballbanen. Kristoffer Henriksen og Kenny Ekman er også et godt eksempel på dette, duoen skal snøre igjen sekken foran målvaktene til Runar. I tillegg til dette traff de blink da de hentet Sander Myklebust fra BSK. Linjespilleren har vært meget god etter overgangen fra hovedstadslaget. På venstrekant har de unge spillere i Preben Gram og Mads Rekstad.

Elverum er helt skadefrie og laget hadde en kamp med mye rullering mot Bergen sist kamp, noe som gjør at belastningen er litt lavere enn normalt på de spillerne som spiller mest i de største kampene. Hjemme i Terningen Arena er Elverum favoritter, men begge lag er nok enig i at trekningen av hverandre ikke blir sett på som en god trekning. Ballen er rund, og begge lag er nok ivrig på å få muligheten til å spille en semifinale i cupen. Kom i Terningen Arena 17:00 på søndag! Dette blir gøy. HEIA ELVERUM!!