Elverum med historisk seier i Ungarn(!!!) – Elverum

Elverum med historisk seier i Ungarn(!!!)

Pick Szeged - Elverum (15-19) 30-34

Kampen mot Pick Szeged er i utgangspunktet en vanskelig oppgave. Det blir heller ikke noe enklere når man ser og hører publikummet på tribunen. Elverum hadde derimot store planer om å reise hjem fra Ungarn med mer enn bare gode prestasjoner.

Lagene følger hverandre som skygger de første ti minuttene av kampen. Ungarerne scorer det første målet fra straffemerket, før Dominik Mathe ville vise seg frem på «hjemmebane». Det kunne foreløpig se ut som Roland Mikler har sett video av sin landslagskollega, og plukket oppskriftsmessig den første ballen fra vår nr. 23.

De neste minuttene handlet det meste i Elverum sitt angrep om Mathe. Først får han assist på Grøndahl sin utlikning, før han selv setter både 2-2 og 3-3 for Elverum.

I motsatt ende av banen ventet det masse kantoverganger, og Pick-Szeged vil ofte ha ballen inn til sin store linjespiller, Bence Banhidi. Til tross for at deres playmaker og stjerne, Dean Bombac, ikke er på banen, så får Banhidi nok baller å jobbe med. Og Elverum slet virkelig med å få kontroll på linjespilleren.

Deretter prøver Elverum å stikke fra. Noen redninger fra Emil Imsgard bakerst, og full klaff fremover gjør at Elverum stadig går både to og tre mål foran. Gang etter gang følger Szeged på. Etter 25.34 av første omgang ber Børge Lund om time-out. Da hadde hjemmelaget utliknet til 15-15, etter å ha vært tre mål bak. Etter praten får Elverum igjen snudd til sitt favør.
Stig-Tore Moen Nilsen misser det første skuddet etter time-outen. I vårt eget mål har vi vår egen supermann, som redder to skudd på rad fra Szeged sin storskytter, Richárd Bodó. Fremover setter Elverum tempo i ankomst og kontra, og setter ballen i mål på kontringene de får. Lagene går til pause på stillingen 15-19 til Elverum, etter en vakker krysningsvariant som Tobias Grøndahl satte bak Roland Mikler.

I andreomgang fortsatte Elverum å imponere, og lot seg ikke stresse av at hjemmelaget snek seg noen mål innpå tidlig i omgangen. Men Elverum så seg aldri tilbake, selv om de ble pustet i nakken.

Pick Szeged prøvde å ta ut målvakt og spille 7 mot 6 store deler av andreomgang, uten at de kom seg á jour.
Elverum spiller med en enorm ro fremover, og er flinke til å ta vare på sjansene sine. Grøndahl styrer skuta fremover, mens Mathe krydrer angrepene med et par nydelige finter, som sender både to- og tre forsvarspillere ut i kiosken. Bakerst varter Imsgard opp med respektabel redningsprosent på 38%, ifølge den offisielle statistikken.

Pick Szeged har mulighet til å pynte på resultatet med et straffekast i siste sekund. Der hadde Imsgard stengt sjappa, og redder både straffe og returen! Dermed kan Elverumsgutta feire seieren i Ungarn, og innkassere sin første to-poenger i årets Champions League.

Kent-Robin Tønnesen og tidligere Elverum-spiller Alexandre Blonz noterte seg for én scoring hver i kampen.

Kampfakta:

Mål Elverum: Grøndahl (9), Mathé (6), Heldal (6), Holand Pettersen(4), Johansson(3), Lien (2), Solstad (2), Hedberg (1), Langaas(1).
Redningsprosent Emil Kheri Imsgard: 38,3%

Toppscorer Szeged: Banhidi (6)