Elverum vant dramaet i Trondheim! – Elverum

Elverum vant dramaet i Trondheim!

Kolstad-Elverum 28-29 (12-16)

Selv med halve laget ute med sykdom var det Elverum som kom best i gang i Trondheim denne kvelden. Det var tydelig at alget skulle vise seg frem fra start. Allerede etter seks minutter så ledet Elverum 5-0 selv om Kasper Lien, Thomas Solstad, Niclas Fingren og Orri Thorkelsson satte hjemme på hotellrommet da kampen ble kastet i gang.

Bakerst sto Thorsten Fries helt fantastisk, og fremover var det en motivert gjeng som gjorde alt de kunne for å fortsette den gode flyten de var inne i. Det skulle ta hele 9:30 min før Kolstad fikk sin første scoring. Da ledet Elverum hele 7-0 over et hjemmelag som virkelig hadde kjent på hvordan bortelaget hadde bestemt seg for å kjøre på fra start.

Gang på gang fikk Elverum spille i overtall i de første 15 minuttene, noe som gjorde at de svarte og hvite spilte seg til et godt overtak i kampen. 10-4 var stillingen. Fremover hadde Hubert Larsen satt et par mål i overtall, det samme med Dominik Mathe. Det var mange på laget som meldte seg på i starten av kampen.

Kolstad satte to kjappe baller, og var på et tidspunkt bare fire mål bak Elverum etter den dårlige starten. Da Kristian Hubert Larsen fikk sin 2.utvisning etter 18 minutter så hadde de en gyllen mulighet til å ta inn enda flere baller, men dessverre for vertene klarte de ikke å ta inn noen mål i denne perioden. Inn mot pause holdt Elverum Kolstad fire mål bak. Ved halvtid ledet Elverum 16-12 over hjemmelaget.

Den 2.omgangen startet jevnt, Elverum fikk de to første målene og ledet med seks mål, men Kolstad ga på ingen måte opp. Med to raske mål, og muligheten med tre på rad så var Kolstad nesten inne igjen i kampen, men en skuddbom fra de rødkledde og en suser fra Dominik Mathe sørget for at Elverum hadde fortsatt ett lite pusterom på fem mål da uret passerte 7 minutter av omgangen. Endre Langaas sørget for at Elverum ledet med seks mål da han satte en ball i nettet bak barndomskompisen Eggen Rismark.

Etter 10 minutter så ledet Elverum 22-17 over Kolstad i Kolstad Arena. Det virket som om bortelaget hadde god kontroll på vertene, men hjemmelaget ville ikke gi noe ved dørene i sin egen hjemmelhall. Sakte men sikkert kjempet rødtrøyene seg inn igjen i kampen. Og da det sto igjen 10 minutter av kampen var stillingen kun 25-23 til Elverum.

De siste 9 minuttene ble en følelsemessig berg og dalbane for Elverum fra å lede med 2 lå de plutselig under 26-25 etter at Setterblom og Dahl Reitan hadde satt de tre målene for Stian Gomos lag. Dermed var det Kolstad som satt med de beste kortene med under fem minutter å spille. Elverum var litt heldig da de snudde kampen med to baller i det åpne målet til Kolstad. Først rett etter målet til Dahl Reitan og så gjorde de en teknisk feil. Elverum ledet 28-27 med tre minutter igjen å spille.

Dominik Mathe satte enda en ball i det tomme målet, noe som var Elverums siste scoring. Elverum ledet 29-27 med 2,5 minutter igjen av kampen. Kolstad fikk muligheten til å utligne i med 45 sekunder igjen. Kolstad tok timeout, men i angrepet klarte ikke de å spille seg til en god sjanse. Elverum vant dermed 29-28 i en kamp der Thorsten Fries virkelig leverte varene.

Nå venter Zagreb på onsdag, og da håper vi at de fem spillerne som er syke er klare igjen til kamp. Takk til alle som fulgte oss! HEIA ELVERUM!