Elverum feide Zagreb av banen i Terningen(!) – Elverum
Elverum Håndball - HC PPD Zagreb, Terningen Arena, Champions League

Elverum feide Zagreb av banen i Terningen(!)

Elverum-Zagreb 30-25 (15-10)

Kampen startet jevnt mellom lagene, og det var tydelig at begge lagene kjente litt på hverandre i starten. Lagene fulgte hverandre på 5-5 og 6-6, mens Simen Holand Pettersen sørget for at Elverum ledet 7-6 etter en fin flyver etter 14 minutter av kampen. Selv om Elverum hadde hatt en utfordrende uke med matforgiftning så prøvde Elverum å kjøre opp tempoet så mye som mulig mot Zagreb.

Emil Imsgard vartet opp med nok en god redning på stillingen 9-7 til vertene. Da måtte gjestene fra Kroatia ta en timeout for å finne ut hvordan de skulle overliste Elverums gode målvakt. Etter 21 minutter var det fortsatt jevnt i Terningen Arena. Selv om hallen var full så klarte Elverum ikke å rykke ytterligere fra Zagreb. Thomas Solstad sørget for at hjemmelaget ledet 11-9 etter godt angrepsspill.

Etter 26 minutter ledet Elverum 13-10 over Zagreb. Bortelaget og Cupic hadde muligheten til å redusere en gang, men Imsgard leverte en dobbeltredning da kroaten bommet først på straffe, og så på returen sin. Pettersen sørget for at Elverum økte til både fire og fem mål, med to kjappe mål. Elverum kunne dermed gå til pause 15-10 etter en veldig god omgang i Terningen Arena!

I den 2.omgangen var det Zagreb som startet marginalt bedre enn hjemmelaget. Gjestene spiste inn to mål, men Sindre Heldal økte til 17-13 etter fint spille av Elverum. Etter denne perioden var det Elverum som tok over momentet i kampen. Med fire mål på rad så ledet Elverum 20-13 etter 7:30 spilt. Magisk av Elverum, der alle gutta var med å bidra til at det ble sånn.

Elverum viste virkelig frem festhåndball i den neste perioden av kampen. 23-16 var stillingen etter 13 minutter av omgangen. Da hadde Elverum spilt ut hele sitt register i kampen. Med flyvere, backhandutspill og kontante skudd fra distanse så klarte ikke Zagreb å stoppe spillesugne verter. Etter 20 minutter hadde Zagreb fått litt ny tru, da de kun var fem mål bak etter ett par kjappe mål i overtall.

Zagreb reduserte enda engang, denne gangen var det i undertall. Etter 23 minutter var stillingen 26-22 til Elverum, og like etter sørget Thomas Solstad for at de økte til fem måls ledelse. Mange trodde Elverum hadde tatt seieren etter at Kasper Lien økte ytterligere da han satte ballen i det tomme målet til Zagreb.

Elverum vant til slutt 30-25 i en ordentlig lagseier der Grøndahl, Mathe, Johansson, Heldal og Holand Pettersen alle satt inn fem mål hver. En utrolig sterk seier i en kamp der Elverum viste fra midten av 1.omgang at de er et meget godt håndballag, som tross av mye sykdom vant ganske komfortabelt. Takk til alle som fulgte oss! HEIA ELVERUM!!