Elverum klare for å jakte poeng i Hviterussland! – Elverum

Elverum klare for å jakte poeng i Hviterussland!

Elverum reiser ned til Hviterussland stinne av selvtillit etter at de vant både mot Zagreb og Nøtterøy i forrige uke. Spesielt den komfortable seieren mot Zagreb i Champions League var veldig imponerende at Elverum som slet med masse sykdom i troppen i starten av den uken. Med 6-7 mann syke i starten av uken så klarte de å mobilisere til å slå Nøtterøy på hjemmebane. Forhåpentligvis er sykdommen lagt bak seg når de nå skal kjempe mot hviterussiske Meshkov Brest om nye poeng på torsdag.

Gjestene har fått en tøff start på årets sesong. Med fem strake tap så er de jumbo i gruppe A før møtet med Elverum. Selv om laget kanskje ikke har imponert så langt så er det et meget godt håndballag som møter Elverum denne kvelden. Brest spilte seg frem til en kvartfinale i fjor da de møtte Barcelona, som senere vant Champions League. Laget er nesten det samme som i forrige sesong, så det blir en knalltøff oppgave som venter de svarte og hvite.

Stjernespiller Stas Skube er ganske lik vår egen Tobias Grøndahl. Skube er «kun» 179 på strømpelesten, og den mobile midtbacken er en av de spillerne som virkelig har vist at man ikke trenger å være 195+ for å være med i det beste selskapet. Skube har vunnet Champions League med Vardar, og har også spilt for store klubber som Pick Szeged, og Gorenje Velenje som er i hjemlandet.

En annen spiller Elverum må passe ekstra godt på er den eminente høyrekanten, Mikita Vailupau. Kantspilleren har vært meget god for Meshkov Brest i mange år, og er en av de som virkelig er med på at ta hviterussisk håndball opp og frem. Vailupau har gjort 21 mål på sine fem kamper i denne sesong. I fjorårets sesong lagde han hele 93 mål fra sin høyrekant. Imponerende!

I tillegg til disse har de gode spillere i den høye kantspilleren Andrei Yurynok, Baptiste Bonnefond som kom fra PAUC før denne sesongen og rutinerte Ivan Pesic i målet. Dette er alle gode spillere som Elverum må bryte ned om det skal være mulig å ta to nye poeng i en vanskelig bortekamp.

Elverum er helt skadefrie, og har en selvtillit som vi sjeldent har sett bedre ut for de svarte og hvite. Tobias Grøndahl, som nylig ble tatt ut på rekruttlandslaget til Norge har vært helt strålende i høstens vakreste eventyr. Gang på gang har Elverums ballkunstner vist at han driver Elverums angrepsspill og at han bidrar til at sidebackene får veldig gode arbeidsforhold når distanseskuddene skal fyres av. I tillegg har Elverum fått vist frem et imponerende tempo som gjør at de motstanderen skal lage veldig mye mål for å ta begge poengene. Kampen i Hviterussland blir beinhard, men vi går selvsagt for to poeng! HEIA ELVERUM!!

NB: Kveldens kamp sendes på Viasat 4 og Viaplay. Kampstart 18:45!