To nye poeng i Champions League! – Elverum

To nye poeng i Champions League!

Meshkov Brest - Elverum 27-30 (11-14)

HC Meshkov Brest stod med 0 poeng før sin hjemmekamp mot Elverum, og anslo vel at dette er en kamp de måtte vinne for å i det hele tatt ha håp om å henge med i gruppe A. Men Emil Kheri Imsgard, Thorsten Fries og resten av Elverum-gutta ville det annerledes.

I en kamp som skulle preges av tekniske feil og unøyaktigheter, var det jevnspilt i det første kvarteret av førsteomgang. Elverum innleder kampen med noen skuddbom og et par tekniske feil, uten at det hadde altfor store konsekvenser. Etter 15 minutter på klokka var stillingen 5-5, og Elverum var klar for å sette på turboen før pause.

Det siste kvarteret av omgangen handlet det meste om Elverum. Emil Imsgard bestemmer seg for å stenge butikken for kvelden, og drar flere flotte redninger opp av hatten. Distanseskudd, skudd fra 6-meter og straffekast blir stoppet.
Fremover begynner Elverum å omsette sjanser til mål, samtidig som det holdes tett bakover. Dette gjør at Elverum kommer seg noen mål foran, og går til pause med ledelsen 11-14 i Hviterussland.

Selv om angrepsfeil og tekniske feil preger kampen også i andreomgang, så fortsetter Elverum å male på.

Tremålsledelsen fra pause blir fort gjort om til fem mål, og 13-18. Derfra fortsetter det å veksle mellom 3- og 5-målsledelse. Inntil Sindre Heldal velger å hoppe inn på død vinkel, og slipper en nydelig flyver til Tobias, slik vi har sett tidligere. Seks mål foran!

Meshkov Brest derimot, ville ikke gi fra seg seieren uten kamp. Fra stillingen 19-25, så begynner hviterusserne å finne ut av Imsgard i målet, og henter seg opp til 24-25.

Da kommer Thorsten Fries inn, og han ville ikke vært noe dårligere enn sin makker i Elverum-buret! Fra stillingen 24-25, så scorer Elverum fire mål på rappen. Og Fries? Han har tre kvalifiserte redninger på rad før han overlistes, og bortelaget er tilbake i en litt mer komfortabel ledelse, 24-29. Derifra og ut kan Elverum kontrollere inn to nye poeng på Champions League-kontoen.

Det ender 27-30 i favør Elverum, mye takket være Thorsten Fries, som er en matchvinner med sine 57% i redningsprosent.