Søndag venter Fjellhammer på bortebane – Elverum

Søndag venter Fjellhammer på bortebane

Siste kampen før en liten landslagspause for Elverumsguttene er mot Fjellhammer i Lørenskoghallen på søndag. Det er en gjeng med selvtillit som møter Elverum klokken 18:00 på Romerike. Fjellhammer kommer fra en knallsterk seier mot ØIF Arendal på bortebane i en kamp der de også manglet sin viktige playmaker, Trym Skoglund. Kampen endte 31-29 til de grønnkledde.

Utenom seieren mot Arendal så har Fjellhammer tatt to poeng mot også Bergen og Nøtterøy Tønsberg. Med tre seire på åtte kamper så har laget som trenes av Kristian Bliznac lagt seg inn på en 9.plass i skrivende stund. Laget har en av ligaens beste trenere i Bliznac, og han i tospann med Michael Rehnquist har vist seg å være et funn i norsk håndball. På to sesonger tok den svensk/danske duoen laget opp fra 2.divisjon og opp til å etablere seg i eliten.

På laget til Fjellhammer har de en rekke spennende spillere. Benjamin Berg, som ble kåret til årets unge spiller i forrige sesong, er sett på som ett av de største talentene i landet. 2003-modellen har en fryktet venstrearm som dunker inn viktige mål på grønntrøyene. Berg deler høyrebacken med tidligere Elverumspiller Alexander Mitrovic. Mitrovic og Berg er også de spillerne med mest spillemål for Fjellhammer.

Lagets toppscorer er Ole Henry Dahl. Venstrekanten som tidligere spilte i DHK har vært veldig god i sin debutsesong for Fjellhammer. I Eirik Hybertsen sitt skadefravær har både han og Arian Grønskei vist at Fjellhammer har veldig god bredde på venstrekant.

Fjellhammer har hentet en del spillere fra forrige sesong. Målvaktene Loke Brassen og Aleksandar Djurdjevic har byttet på å ha gode kamper i målet. Bak i banen har Nikolai Moe kommet fra DHK, i tillegg har de hentet Alfred Timmo som venstre bakspiller. Ute på høyrekanten har de hentet Herman Gjekstad fra ØIF Arendal. Det er med andre ord et bedre Fjellhammerlag enn hva det var tidligere, og i intime Lørenskoghallen kan Bliznacs sine gutter slå hvem som helst.

For Elverum gjelder det igjen å nullstille etter en meget sterk prestasjon i Hviterussland. Om de vinner kampen mot Fjellhammer så har laget hatt en nesten perfekt høst til nå. Med 8 strake seire i serien så er Elverum store favoritter mot Fjellhammer, men for hver kamp som går, jo mer må man jobbe mentalt med å nullstille etter forrige kamp. Laget har ingen skader, og Børge Lund har lagt planen for hvordan man skal klare å ta to poeng i en vanskelig bortearena. Vi håper selvsagt på to poeng. HEIA ELVERUM!!