Børge Lund: -Utrolig gøy at vi kan gå for Håkons Hall igjen! – Elverum

Børge Lund: -Utrolig gøy at vi kan gå for Håkons Hall igjen!

Elverum - THW Kiel spilles i Håkons Hall i februar, og vi har tatt en prat med Elverumstrener Børge Lund om det å spille en slik kamp på norsk jord, og årets Champions League.

Børge Lund hva tenker du om å spille kampen mot THW Kiel i Håkons Hall?

– Jeg tenker først og fremst at det er helt naturlig at det blir Kiel, vi møter i Håkons Hall. Det er et av de største lagene både i nåtid og historisk, så det å ta imot dem i slike rammer er helt naturlig. Så synes jeg det er veldig gøy at vi tørr å gå for en ny kamp på Lillehammer. Det er langt ifra hverdags i norsk håndballsammenheng.

Du har jo spilt storkamper i store haller før, blant annet som Kiel-spiller. Hva betyr det å skulle lede Elverum mot Kiel foran slike rammer med en 12-13.000 på tribunen?

– Vi skal gjøre jobben på banen uansett ramme. Det er klart at vi kunne skapt mye magi i Terningen også når den er fyllt til randen, men det er jo utrolig gøy å kunne være med på et slikt arrangement og skape håndballglede. At vi kan gjenta den suksessen og skape blest om en slik storkamp betyr jo mye for oss som klubb. Vi skal ut på den banen å gjøre jobben uansett hvor vi spiller, men det er jo helt klart stort å få spille for slike rammer i Norge, ikke like spesielt for Kiel som spiller for mange tilskuere hver uke, men i norsk målestokk er dette noe av det største vi kan være med på på hjemmebane.

Du er jo tidligere Kiel-spiller ogmøter nå endelig Kiel i Champions League igjen, dette blir det første møtet med tyskerne på egen hjemmebane, hvordan føles det?

– Det betyr ikke så mye, det er klart det er gøy å få møte Kiel, og vi viste jo en veldig god kamp i Tyskland, spesielt offensivt. Selv om det ikke ble seier så skal vi være veldig fornøyd med den kampen. Så får vi se om vi klarer å utfordre i Håkons Hall. Jeg tror ikke det påvirker Kiel så mye å spille her, men det kan kanskje gi oss et ekstra gir og ekstra energi. Vi møter et av verdens beste lag, men vi skal ta den kampen på alvor og så får vi se om vi har det som skal til. Det blir jo utrolig gøy å få slike verdensstjerner på besøk til slike rammer.

Nå er vi snart halvspilt i Champions League-sesongen og dere har levert over all forventning med kun ett tap, nettopp borte mot Kiel. Hvordan bruker dere boosten nå til å ta opp igjen ballen der den slapp etter en ukes landslagspause?

– Nå har vi hatt en uke fra hverandre for første gang sidens sesongoppgkjøringen. Det tror jeg vi alle har hatt godt av. Nå blir det å omgruppere og håpe vi klarer å finne fram til den gode takten igjen. Det starter brått med Drammen borte i NM denne uka, også må vi bare jobbe på videre. Vi står veldig godt nå etter 6 runder, og er et hakk opp fra samme tid i fjor, så om vi klarer å komme godt igang etter hvilen så tror jeg vi kan fortsette å overraske. Det er jo samtidig gledelig å se at Simen Holand Pettersen, Dominik Mathé og Eric Johansson alle har gjort det bra for sine landslag, og håper vi alle nå har fått en ny boost inn i neste halvdel av høstsesongen.

Dere står i en helt annen ramme for sesongen nå enn dere hadde i fjor når det var tomme tribuner og mye reising. Hvordan påvirker det dere?

– Det hjelper vedlig å ha en full Terningen Arena i ryggen, håndball med og uten tilskuere er to helt forskjellige idretter. Så det gir helt klart utslag på hva vi klarer å levere og hvilken energi vi klarer å ta ut i kampene. Vi elsker jo å spille kamper, og det å gjøre det med masse energi og utstrålig er gir oss jo helt andre rammer for å lykkes.

Hadde du noen gang trodd om du tenker noen år tilbake at du skulle være med å lede et lag i Norge foran 13.000 tilskuere?

-Nei! For oss handler det jo egentlig om å ta en kamp av gangen. Altså jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle være med å spille VM-finale for Norge, like så mye som at jeg aldri hadde sett for meg at vi skulle stå med et norsk lag i Champions League. Det er utrolig moro at vi igjen går for Håkons Hall og at vi som klubb har fått til det vi har fått til. Det er vanskelig å sette store ord på det akkurat nå, men spørr meg igjen når kampen i februar er over så skal du se at inntrykket nok har gått inn.

Billettene til Elverum – Kiel slippes mandag 15.november!