Cupfinaleklare etter dramatisk kamp mot Drammen(!) – Elverum

Cupfinaleklare etter dramatisk kamp mot Drammen(!)

Drammen-Elverum 31-32 (18-17)

For en forrykende start i Drammenshallen denne kvelden. Begge lag kom ut i et vanvittig tempo, men det var hjemmelaget som tok kommandoen i kampen da de ledet 3-2 etter fire minutter. Niclas Fingren sørget for at lagene var like langt etter 7 minutter da han løp inn en scoring på kontring for Elverum.

Tobias Grøndahl og Elverum ledet 6-5 like før 10 minutter spilt, men det var kun i ledelsen i 6-7 sekunder etter som at August Pedersen løp inn utligningen fra avkast. Eric Johansson banket inn 10-8 til Elverum etter 14:30 spilt. Da hadde Elverum fått litt mer dreis på spillet, og gjorde litt mindre feil fremover i banen. Bakover slet de fortsatt med distanseskuddene til DHK.

Elverum økte til 3 mål etter 20 minutter ved Kristian Hubert Larsen. Elverum var inne i en god periode i denne delen av kampen, og i angrepet etterpå hadde Elverum muligheten til å øke til fire mål, men i stedet reduserte rutinerte Gøran Sørheim til 11-13. Sindre Heldal sørget for at Elverum endelig gikk opp til en fire måls ledelse etter 23:30 spilt. Men det skulle bare gå 30 sekunder, og plutselig var DHK kun to mål bak igjen etter en teknisk feil fra Elverum.

Inn mot pause var vertene bedre enn Elverum, og kunne dermed gå til pause med en ledelse 18-17 etter en sterk avslutning på en fartsfylt 1.omgang.

2.omgang ble så jevn som semifinaler i cupen skal være. Selv om hjemmelaget ledet med 3 mål etter ti minutter så husket mange første serierunde mellom lagene da Elverum til slutt vant etter et drama. Denne gangen var det enda mer som sto på spill, og Elverum klarte ikke helt å holde følge med DHKs fotrappe spillere.

Heldigvis så visste Elverum at de var gode, og i løpet av de fem neste minuttene av kampen tok de igjen ledelsen til hjemmelaget, og med en halv omgang igjen å spille var det helt likt mellom lagene til Kristian Kjelling og Børge Lund. Etter dette var Elverum det førende laget i den spennende kampen. Den tidligere Haslum-spilleren Tobias Grøndahl var sugen på en cupfinale, og det viste han ute på banen. Med fantastisk spill sørget han nærmest alene for at Elverum ledet med tre mål da det gjensto 9 minutter av kampen.

Selv om mange trodde Elverum hadde dratt fra for godt, så ville DHKs playmaker Gøran Sørheim ikke så lett la seg bli slått av de hvitkledde. Med seks minutter igjen så ledet Elverum kun med ett mål, og da skjønte man at dette kom til å bli jevnt helt inn. Nevnte Sørheim sørget også for at det var helt likt da det bare var 3 ½ minutt igjen av kampen.

Men da viste Elverum seg som det mesterlaget de har vært de siste sesongene. Sindre Heldal gjorde kampens siste mål med tre minutter igjen å spille, og bakerst har Thorsten Fries stengt buret, og dansken holder DHKs siste forsøk i fast grep. Dermed kunne Elverum juble for sin fjerde strake cupfinale.

I cupfinalen er det Arendal som venter. Vi er stolte, glade og veldig takknemlige for at vi nok en gang skal fylle spektrum med våre fantastiske supportere. Takk for kampen! HEIA ELVERUM