Å være relevant for flere enn deg selv – Elverum

Å være relevant for flere enn deg selv

Jeg har mange ganger i ulike sammenhenger sagt at den dagen Elverum Håndball ikke er relevant for flere enn seg selv så finnes vi ikke lenger som den klubb mange av dere kjenner den som.

Gjennom den tid vi har vært gjennom siden pandemien kom som en sjokkbølge inn over verden og Europa har jeg mange ganger reflektert over hva klubben egentlig er og hva den betyr eller ikke betyr.

Nå som samfunnet har åpnet opp igjen er det bare helt fantastisk å kunne konstatere at idretten, både for barn, ungdommer, bredde og topp er noe som begeistrer og gir mennesker noe relevant i livet.

For oss i Elverum Håndball dreier seg alle beslutninger vi tar om det å være relevant for omverden som etterpå skal ha et forhold til klubben og de aktiviteter vi skaper.

De aktiviteter vi skaper skal være noe som begeistrer, gir kunnskap, felleskap, læring, lidenskap, samhold og så mye mer.

Ta våre elitegutter som et godt eksempel:

Hva er måleparameterne for om vi er relevante her?

Er det resultater? ja selvfølgelig er de viktige!

Er det å være forbilder for barn og ungdommer?  Ja selvfølgelig er dette viktig!

Er publikumstall viktige? Det er helt avgjørende!

Jeg sier hvert år at det viktigste salgstallet vi har er sesongkort og billetter. Selvfølgelig er markedsinntekter fra samarbeidspartnere også viktige, men her kan du jo fort ha en rik onkel som legger inn No limit og da mener jeg at det aldri kan trumfes av FOLK – FOLK og FOLK.

Folket bestemmer om du er relevant eller ikke, en rik onkel med sine penger løser det penger løser. Men er du per automatikk relevant med penger? I det heletatt ikke, relevansen kommer fra hvor mange som bryr seg om det vi driver med.

Vi har så tydelig gjennom pandemien sett hva det gjør med oss mennesker når vi ikke får være sammen og skape gode opplevelser og minner vi kan bære med oss i resten av livene våre.

Endelig får vi se igjen at vi er relevante når Terningen Arena fylles opp, 400 supportere som tar turen til NM-semifinalen mot Drammen. Damelaget som har mere publikum på sine kamper enn tidligere etc.

Onsdag venter superlaget Montpellier i Terningen Arena og det som nesten gir tårer i øyene er å vite at vi med stor sannsynlighet kommer slå vår egen publikumsrekord.

I februar 2020 var det 2507 mennesker som så Elverum – FC Barcelona med Rasmus Boysens to klassiske skåringer som stort høydepunkt og med fire dager igjen til kampen mot Montpellier nærmer vi oss 2400 solgte billetter.

Er rekorder viktig?

Ja jeg mener at det er viktig, ikke for rekorden i seg selv, men for å vite om man er relevant i forhold til tidligere prestasjoner og måloppnåelser.

Spenningen har vært stor lenge på om folket ville komme tilbake til arenaene etter at samfunnet ble åpnet – skulle vi være relevante eller har folk fått nye ting å drive med på duppedingsene sine?

Heldigvis virker det som at gode opplevelser, felleskap, seier, tap, stolthet og alt det idretten bringer fortsatt er viktig for alle i og rundt Elverum Håndball.

Bækkelaget borte søndag og etter det kan ikke onsdagens kommer fort nok, Elverum – Montpellier i Champions League!

Elverum Håndball er ekte følelser bygget over snart 76 år, det er kultur – samhold og glede for tusentalls av mennesker.

Takk for at akkurat DU er med og bygger det felleskap vi alle er så glade i

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball