Bækkelaget på bortebane søndag! – Elverum

Bækkelaget på bortebane søndag!

Nå som cupfinale-billetten er sikret etter en jevnspilt kamp i midtuka, er Elverum klare for kamp i Rema 1000 Ligaen på søndag. Denne gangen er det Bækkelaget som står på motsatt banehalvdel. Dette blir Elverum sin andre kamp denne uken, etter at de som skrevet slo Drammen i cupen på torsdag. For BSK sin del, så blir dette deres første kamp etter landslagspausen.

Søndagens kamp blir det første kampen denne sesongen mellom lagene. Hvis man ser på tidligere resultater, så blir det ofte scoret mye mål i disse oppgjørene. I fjorårssesongen stakk Elverum av med seieren 36-25 hjemme i Terningen Arena, til tross for at lagene var a jour da pausesignalet gikk. Korona-situasjonen i Norge gjorde at det ble en amputert 20/21-sesong, og det ble dermed kun ett oppgjør mellom Elverum og BSK.

Bækkelaget ligger for øyeblikket på 7. plass på tabellen med ti poeng, etter ni spilte serierunder. Jørgen Laug mønstrer et sterkt og løpsvillig lag, med flere gode spillere. Det scores mye mål fra bakspillerne til BSK, med blant annet tidligere Fold-spiller Peter Dahl Christensen, som har laget 48 mål så langt denne sesongen.

Lagets toppscorer, Trym Korperud Johnsen kan skape problemer for ethvert lag i ligaen fra bakspillerposisjon. På høyrebacken står som vanlig Emil Sundal, som denne sesongen har vært ute spill i noen kamper. Men kjenner vi Sundal rett, så møter han opp til kamp med en fulladet venstreslegge. Vi skal heller ikke se bort fra at Aksel Strupstad kan komme til å få noen innspill på linja.

Bakerst hos Bækkelaget står et relativt ungt målvaktpar, i Nicolai Wiig og Mats Bjørnstad. Begge to har en tendens til å stenge buret i perioder, så blir det opp til Elverum å gjøre de periodene så korte som mulig.

Bækkelaget spilte som sagt sin siste kamp for to uker siden, da de tapte med 18 mål mot ØIF Arendal.

Elverum er fortsatt på tabelltopp og står foreløpig uten poengtap, og vil gi alt for å forbli ubeseiret etter søndagens kamp. Foruten skadede Thomas Solstad, stiller Elverum med et friskt og skadefritt mannskap i Nordstrand Arena søndag kveld! Avkast er 18.00.