Nergaard: -Ville aldri tredd på meg en ØIF Arendal eller Kolstad-drakt(!) – Elverum

Nergaard: -Ville aldri tredd på meg en ØIF Arendal eller Kolstad-drakt(!)

Morten Nergaard er fullt klar over at han entrer Terningen Arena på søndag som "fiende", men er ikke fremmed for å fri litt til sin tidligere supporterskare av den grunn.

Søndag spiller Morten sin første kamp med Halden i Terningen etter at han egentlig la opp noen år tilbake, vi har tatt en prat med Hanstad-gutten før duellen!

Morten Nergaard, nå nærmer det seg avkast i søndagens kamp mellom Elverum og Halden, hvordan står det til i Halden om dagen?

– Vi flyter på en stor medgangsbølge om dagen, vi har vel gjort det mye bedre enn forventningene før sesongen. Seier mot Drammen, uavgjort borte mot Runar og seier mot Arendal vitner vel om at vihar vært relativt gode de siste tre kampene hvertfall.

Ja, for dere var jo et lag som var tippa av mange til å bekle nedre del av tabellen denne sesongen. Hva er det dere har gjort for å snu den spådommen nede i grensebyen?

-Vi var vel faktisk tippa til nedrykk av ganske mange også, men det får nå så være. Vi fremstår som et lag, vi har ingen store stjerner som Bilov-Olsen og sånt lengre, men vi jobber sammen som lag og tar et kollektivt ansvar, og det har bært frukter kan man vel si.

Foto: Hans Petter Wille 

Du har jo levert noen strålende kamper bakerst i buret der selv også, hvor viktig at det for at dere skal kunne levere som lag?

-Jeg og Jonas i mål er jo helt klart en stor del av laget som, når vi leverer godt og ofte nok så vil det jo gi oss resultater.

Men Morten, du hadde jo egentlig lagt opp? Hvordan synes du det gikk?

– Hehe, nei det gikk vel sånn passe…

Var det suget etter å spille igjen eller suget etter å trene som dro deg tilbake på banen?

– Det opplegget jeg har med håndball nå, passer meg mye bedre i den livssituasjonen jeg er nå. Jeg synes håndball er utrolig gøy om dagen, skadefri og motivasjonen er på topp for min del. Så nå er jeg tilbake i noe som passer meg, og slik det kanskje ikke var siste året før jeg egentlig la opp.

Du spilte jo med Elverum og var med hele vegen oppover stigen, tok «profflivet» overhånd for Morten Nergaard?

– Ja, jeg kjente jo på det. Håndball 24/7, og jeg hadde lyst til å gjøre litt andre ting i livet også. Og så kom det noen muligheter med håndball de siste årene som har gjort at jeg kan få til begge deler, og det har passet meg som hånd i hanske.

Men, Morten. Du var jo nærmest som inventar å regne i Terningen Arena. Så la du skoene på hylla, og nå skal du for første gang ta med deg Halden og møte Elverum i din gamle lekestue. Hvordan er følelsen foran den kommende kampen?

– Bare gode følelser, jeg gleder meg til å spille i Terningen igjen. Halden er et godt stykke unna nivået til Elverum, jeg kunne aldri gått til Kolstad og kriga mot Elverum om et sluttspillgull. Det ville jeg aldri gjort, jeg ønsker ikke spille slik mot Elverum. Men når jeg er i Halden føler jeg at vi er på to helt ulike arenaer, selv om vi er i samme divisjon. Men det blir såklart gøy å komme tilbake og løpe inn i Terningen igjen, det er jo umulig å ikke savne etter at man la opp.

Elverum og Halden har vel ikke akkurat vært det enkelste resultatet å spå de siste årene. Dere kommer vel ikke til Elverum med forventning om tap?

– Sannsynligheten for tap er vel relativt stor, men det er jo alltid noen muligheter så klart, kampen skal tross alt spilles først, men det er ingen tvil om at Elverum er noen gode hakk opp med sitt mannskap i forhold til oss. Vi har spilt bra i det siste, og vi har vi har absolutt ikke tenkt å gi oss før 60 minutter har gått.

Hvordan er det å kjøre forbi Terningen og det som var den store hjemmearenaen for å dra til Halden og bidra der? Kjenner du litt på suget etter å svinge litt feil i rundkjøringa tilbake til ditt gamle fort?

– Ja, man kjenner jo alltid på suget etter å spille i Terningen, det gjør jeg jo. Men samtidig har jeg en god kompinasjon med håndballen og det andre i livet mitt nå, og det er noe jeg er veldig glad for, og jeg er heldig som har fått muligheten til å kombinere begge deler. Men jeg skal jo ikke legge skjul på at man får et sug etter å løpe inn i Terningen som hjemmelag, jeg savner det.

Å spille for Kolstad eller Arendal mot Elverum, det er helt uaktuelt!

Morten Nergaard, Halden-målvakt.

Du la egentlig opp, nå spiller du i en klubb som per dags dato er i øvre del av tabellen. Hvordan ser den framtidige håndballkarriera til Morten Nergaard ut?

– Jeg synes håndball er utrolig gøy, jeg er mer motivert enn noen gang, selv om kona mi nok hater dette svaret så; men slik det ser ut akkurat nå så har jeg lyst til å spille håndball noen år til, helt klart.

En ting er å komme til Terningen, men der er det jo også noen som har backet deg i alle år, men som nå skal gjøre alt de kan for å komme under huden på deg, nemlig Taiga’n. Hva tenker du om å møte dem igjen og ha dem mot deg og ikke med deg?

– Det blir gøy å spille foran Taiga’n igjen! Jeg gleder meg!

Ingen sure miner på tribunen tror du?

– Det håper jeg da ikke, og om det er det så får det bare være det. Det får ikke jeg gjort noe med, hehe. Det hadde nok vært litt surere om jeg hadde kommet i Arendal-drakt eller Kolstad-drakt neste år tror jeg.

-Bare så det er sagt: Å spille for Kolstad eller Arendal mot Elverum, det er helt uaktuelt! Uten å snakke ned oss selv, så tviler jeg vel på at Halden kommer til å stå der i mai å kjempe mot Elverum om et sluttspillgull, målet vårt er å holde oss i eliteserien, men det hjelper jo på med en seier mot Elverum på søndag så klart!

Velkommen tilbake til Terningen, Morten. Vi gleder oss!

Elverum – Halden
Søndag 28.november kl:17:00
Terningen Arena