Dette er Morten Nergaards karriere – Elverum

Dette er Morten Nergaards karriere

Morten Nergaard er tilbake i Terningen Arena, men denne gangen i en annen drakt en den svarte og hvite!

Mannen som ble født en vinterdag i 1987. Som begynte å spille håndball i Rolfshallen tidlig i barneskolen, en karriere som startet som midtspiller der han ikke akkurat var sjenert med å sette ballen i mål. Men på grunn av mangler på målvakter ble han satt i målet da han var 13-14 år. En oppgave som han mestret fra dag 1. Med sitt enorme håndballhode så var det mange som så tidlig at dette talentet var helt unikt. Det var lenge en liten usikkerhet om balltalentet kom til å velge fotball, men da han var 15 tok han valget om at det var håndballspiller han skulle bli.


Han ble tidlig hentet opp i A-lagsstallen, og han var allerede fra han var 16 år en spiller som kunne komme inn å levere. Spillet hans var som regel bra selv om han var ung, men det var evne til å alltid spille bra i de viktige kampene som gjorde at Nergaard tidlig ble sett på som noe unikt. Noe som også i den senere tid har vært varemerket til målvakten. Nergaard var med på å rykke opp til Eliteserien med barndomsklubben i 2005, og han fikk også æren av å starte Elverums første eliteseriekamp i 2006, bare 18 år gammel.

I sine første år som eliteseriemålvakt så varierte han en del, men hver gang Elverum så seg nødt til å hente inn en mer rutinert målvakt, så virket det som om Nergaard alltid skulle vise at klubben brukte unødvendige penger. Elverum hentet en islending, tunisier og til og med spillere som hadde landskamper for Norge, men gang på gang ble de dyre signeringene sittende på benken fordi Nergaard leverte alltid varene.


Morten hadde vist ved flere anledninger at han var god, men hans virkelige gjennombrudd kom da han stengte målet i sluttspillfinalen i 2008. DHK med Frode Hagen og Glenn Solberg skulle bare spasere inn til nok en tittel, i en kamp som var deres siste, men Nergaard og resten av laget leverte en håndballskrell som man kanskje ikke har sett siden den gangen. Etter dette begynte Elverum virkelig å ta steg. Og den viktigste bærebjelken av de alle var nettopp Morten Nergaard.

I 2012 skulle han for første gang prøve seg i utlandet, men etter en dominoeffekt av at målvakter byttet klubb endte han opp igjen i Elverum etter kun noen måneder etter han hadde reist til Aalborg. Denne hendelsen gjorde også kanskje at han fant ut at han trivdes veldig godt i de trygge rammene i Elverum. Han hadde en rekke tilbud senere, men valgte alltid å takke nei til disse, fordi han ville spille i barndomsklubben sin. Her spilte han helt frem til våren 2019.

I sin tid i klubben vant han alt han kunne vinne. Tre ganger var han med på å vinne eliteserien, NM vant han to ganger, mens sluttspillet har han vunnet hele ni ganger i Elverumsdrakta. Han har i tillegg spilt Champions League for klubben i fire sesonger, der han mest minnerike kamp var da han ble toppscorer mot Naturhouse La Rioja eller da han var med på å vinne mot Montpellier.

Etter han annonserte at han skulle legge opp hadde han ett halvår med hvile før han gjorde comeback for Fjellhammer. Den gangen hjalp han lørenskogklubben med å rykke opp, I fjorårets og i årets sesong har han stått i Halden. Spesielt i fjor var han helt outstanding da han ble kåret til banens beste i 5-6 kamper på rad, noe som var med på å hjelpe helgens motstander til å få fornyet plassen.

Etter nesten 2 år etter han la opp er han nå altså tilbake igjen i Terningen Arena, denne gangen som målvakt for nevnte Halden. Kampen blir nok superspesiell for Morten, hans familie og Elverum, men er det en ting som er sikkert så er det at Nergaard kommer til å levere varene, noe han har gjort i alle sine år i Terningen Arena. Vi ønsker vår stjernemålvakt velkommen til kamp, men vi håper selvsagt at han må sette seg i bilen på vei hjem til Hanstad med 0 poeng! Vi gleder oss til å møtes igjen, Morten!