Terningen klar for nytt CL-oppgjør! – Elverum

Terningen klar for nytt CL-oppgjør!

En utrolig spennende kamp i vente. Hjemme mot Meshkov Brest er en tøff oppgave, men det er fullt mulig å ta poeng mot den hviterussiske storheten. I forrige oppgjør mellom lagene vant Elverum 30-27, i en meget sterk bortekamp fra Børge Lunds lag. Tobias Grøndahl ble den store spilleren med sine ni mål! Sindre Heldal og Eric Johansson var nærmest med fem mål hver. For Brest var det Vladimir Vranjes som putta sju mål som ble mestscorende. Nærmest han var høyrebacken Stanislav Kasparek.

Før lagene møtes i Terningen Arena på onsdag klokken 1845. Før oppgjøret har Elverum 8 poeng, mens gjestene kun står med ett poeng, som de tok mot Zagreb på hjemmebane. Derfor er gjestene helt nødt til å vinne i Terningen i denne kampen. Om det er Elverum som tar seieren så tar de et langt steg mot avansement i gruppe A. Per nå er hjemmelaget på 5.plass, med fire poeng ned til Zagreb som er utenfor sluttspillplass. Også er det fem poeng opp til gruppeleder Montpellier.

For Elverum mangler fortsatt Thomas Solstad, men Kristian Hubert Larsen har vist at han for alvor begynner å ta nivået på den internasjonale scenen. I tillegg har Stig Tore Moen Nilsen slitt litt med småskader, men det er ventet at han er klar for dyst.

Om man skal trekke ut tre profiler på hvert lag man bør følge litt ekstra med i kampen, så er dette tre spillere du bør sjekke ut:

Tre profiler Elverum

Eric Johansson.

Den svenske storskytteren kom til Elverum før denne sesongen etter at han hadde herjet to år i den svenske ligaen. Johansson har igjennom årets Champions League vist at han holder ett meget høyt internasjonalt nivå, noe landslagsuttaket under forrige landslagspause viste. Med sine 35 mål er han en viktig bidragsyter for at Elverum har tatt 8 poeng så langt i årets sesong.

Stig Tore Moen Nilsen.

Nordlendingen kom til Elverum før denne sesongen fra det danske storlaget GOG. En oppkjøring preget av en del skader gjorde at Dominik Mathe spilte det aller meste i starten, men sakte, men sikkert har den hardtskytende bakspilleren tatt mer og mer plass for Elverum. Moen Nilsen har flere landskamper for Norge og veldig lang erfaring fra Champions League, og vil bli en viktig mann for Elverum i kampen om poeng i denne kampen.

Thorsten Fries

Den danske målvakten har flere ganger vist at han stenger buret i de viktige kampene for Elverum. Etter at han kom fra Sønderjyske for noen sesonger siden har han virkelig levert varene for de svarte og hvite. Med sin erfaring og rolige målvakts stil er dette en spiller som blir meget viktig i kampen om to poeng.

Tre profiler Meshkov Brest.

Stanislav Kasparek

Den tsjekkiske 34åringen har vært en av bortelagets beste spiller så langt i Champions League. Med sin enorme erfaring og målteft har han lagd 34 mål så lang i denne sesongen. I forrige oppgjør mellom lagene hadde høyrebacken fem mål på sine fem skudd, og var med det en av de aller beste spillerne på hjemmelaget som noe overraskende tapte to poeng mot Elverum. Kasparek må ha en god dag om det skal bli poeng for Meshkov Brest i Terningen Arena.

Mikita Vailupau

Den hviterussiske høyrekanten er den store stjerna i laget. I flere sesonger har han vært helt der oppe på toppscorer listen i turneringen, og fra og med neste sesong skal han spille for den ikoniske klubben Veszprem. I forrige oppgjør mellom lagene lagde han kun to mål på sine 8 forsøk, så det er nok en revansjesugen Vailupau som kommer til Terningen Arena denne kvelden. I årets sesong har han lagd 33 mål til nå.

Valdimir Vranjes.

Bosnieren er inne i sin andre sesong for Meshkov Brest etter overgangen fra ungarsk håndball. Den store linjespilleren har vært meget god fremover for hviterusserne, noe 23 mål så langt i sesongen viser. Hans store kamp var nettopp mot Elverum i det forrige oppgjøret mellom lagene. Vranjes satte hele sju baller bak Imsgard og Fries i den kampen, og hadde kun ett bomskudd. Med sin rutine er han nok en av nøkkelspillerne i jakten på to poeng for gjestene.

På onsdag 18:45 så er det duket for storkamp i hallen! Vi ses på kamp. Heia Elverum.