Fra Ystad-benken til Champions League-finalen! – Elverum

Fra Ystad-benken til Champions League-finalen!

4.februar 2018 kunne Elverum Håndball stolt presentere Lukas Sandell som ny høyreback i klubben, fram til da hadde den fremadstormende svensken vært i Ystad IF, men i stor grad vært henvist til benken i sin siste tid i klubben.

I juli var den blide svensken på plass i Elverum klar for sin første trening med Elverum og derfra og ut har karrieren til 24 åringen skutt fart. Den da 21 år gamle høyrebacken som opprinnelig ble oppfostret i Eslövs HF ble raskt en del av laget i tospann med Jonas Burud på sin posisjon.

Sandell banket inn 99 seriemål, og 30 mål i NM og ble lagets toppscorer i begge turneringene, mens han i EHF Champions League banket inn 46 kasser for de svarte og hvite. Sesongen etter sto han for 60 mål i CL, 16 mål i NM og 85 seriemål!

I januar 2020, kom nyheten om at Sandell skulle til Champions League-klubben Aalborg, og januar 2021 fikk han sin VM-debut mot Nord Makedonia. Det ble litt av et VM for svensken som tok seg helt til VM-finale, men måtte se seg slått av Danmark.

Og flere finaler skulle det bli for Sandell, som i sin tid i Elverum var med å plukke intet mindre enn 4 gull hvorav 1 seriegull, 2 NM gull og 1 sluttspillgull.

Sandell var en svært viktig spiller for Aalborg på vegen til Final 4 og sto for 66 mål i fjorårets sesong, 8 av dem kom mot Barcelona i Champions League-finalen. Aalborg tapte finalen, men vant nye håndballhjerter i hele Scandinavia. På om lag 3 år hadde gutten som kom som benkesliter fra Ystad blitt voksen og vist seg å være en klassespiller som altså har vært med å bidra til VM-finale for Sverige og EHF Champions League-finale for Aalborg.

Denne sesongen har han allerede scoret 42 mål i Champions League på de første 9 kampene, og Aalborg står med 12 poeng, og ligger per dags dato i rute for å ta seg direkte til en kvartfinale i den gjeve turneringen. Men på vegen dit skal Sandell og hans danske venner forbi Elverum.

Vi er glade i deg Lukas, men vi har ingen planer om å gjøre det enkelt for dere. Du har hatt Taiga’n i ryggen i Terningen tidligere, i kveld skal du få kjenne hvordan det er å ha dem mot seg!

God kamp!