Twitter-kongen svarer! – Elverum

Twitter-kongen svarer!

Han har tidligere spilt i Elverum og er nå tilbake i Danmark, han har tilnavnet «Twitterkongen» og har imponerende god oversikt over det som rører seg i internasjonal håndball. Så hva er mer
naturlig enn å ta en statusoppdatering med selveste Rasmus Boysen foran storkampen Elverum – Aalborg?

Rasmus Boysen, nå venter et skandinavisk storoppgjør i EHF Champions League, Elverum tar imot Aalborg i Terningen Arena. Du som både er dansk og har spilt i Elverum, hva tenker du som håndballkjenner om de to klubbenes frammarsj i EHF Champions League de siste årene?

Jeg synes, at man på mange måter kan sammenligne Aalborg og Elverum. To klubber, som år for år har tatt skritt og utviklet seg både på- og utenfor banen. Aalborg Håndbold i en noe annen målestokk, som kulminerte i forrige sesong med en CL-finale, men begge klubber har prestert langt over de økonomiske evner i Champions League gradvis i mange år. Aalborg kommer altså fra en CL-finale forrige sesong, og viser styrke også denne sesongen.

Hva kan vi forvente oss i kveldens oppgjør sett med dine øyne?

Vi kan forvente oss et sammentømret lag, med veldig mange skandinaviske toppspillere. Et lag, som spiller hurtig og moderne håndball med full fart i kontrafasen og med stor gjennombrudsstyrke i det etablerte angrepsspillet. Jeg forventer en håndballkamp med masse mål og flotte detaljer. Det er to
av de aller beste lag teknisk i Europa.

Du har et enormt innblikk i håndballverden, hvilke faktorer tenker du har vært viktig for at de to klubbene er der de er i dag?

Hardt arbeid og lokal støtte. Ingen av klubbene har tatt noen snarvei ved å satse økonomisk med penger, de ikke har. Begge klubberne har år etter år med hardt arbeid utviklet klubbene både
økonomisk og spillemessig og har hatt økonomisk trygget, og det har vært medvirkende til at klubbene har kunnet tiltrekke seg bedre og bedre spillere år for år.

Når EHF snevret inn sitt Champions League-konsept, var det stor frykt for standingen til de
skandinaviske klubbene. Er du overrasket over hva slags posisjon Elverum og Aalborg har tatt blant de 16 beste lagene i Europa?

Jeg er faktisk det, men begge klubbene har vært veldig dyktige til å rekruttere spillere og likeledes skape hype om deres kamper. Begge klubber ligger høyt på tilskuertall i Champions League, og det skandinaviske markedet er veldig viktig for EHF. Ellers tror jeg også at hele situasjonen med corona-pandemien, har svekket mange av konkurrentene rundt omkring i Europa.

Om du skulle vurdere lagene på papiret, hva er de største styrkene til lagene?

Begge lag spiller som lag og har veldig brede lag med mange spillere, som bidrar i kampene. Derfor er ingen av lagene veldig avhengige av 1-2-3 spillere, og det ser jeg som en stor styrke. Begge lag spiller moderne, teknisk flott håndball med full fart over banen. I tillegg synes jeg begge lag er veldig sterke taktisk og klarer å tilpasse seg bra mot deres motstandere. Så det er veldig mange av de samme styrker.

Og største svakhet?

Når vi ser på den europeiske topp, har ingen av lagene de beste defensiver. Men det kompenserer de ved å spille hurtig og kontrabaseret håndball.

Og til slutt, som danske med bakgrunn fra Elverum. Hvem tror du sitter igjen med poengene etter kampen?

Jeg håper veldig mye på Elverum seier, da jeg hadde en fantastisk tid i den deilige norske skogen og har mange gode venner i klubben, men jeg tror dessverre, at Aalborg blir for hard nøtt å knekke. Sannheten er, at Elverum historisk har hatt det veldig vanskelig mot andre skandinaviske lag, som er vant til at spille mot den hurtige håndballen, som Elverum praktiserer. Jeg tror, Aalborg har stor
respekt for Elverum og de fantastiske resultater, Elverum har gjort. Derfor blir det ingen undervurdering fra danskenes side.