Svensk strekgigant til Elverum – Elverum

Svensk strekgigant til Elverum

Elverum henter Kassem Awad fra HK Malmø

Det har lenge vært kjent at kaptein Thomas Solstad skal videre til Danmark etter denne sesongen, nå har Elverum erstatteren klar i svenske Kassem Awad!

Awad er født i 1995, han veier omlag 105kg, og er 196cm på strømpelesten. I 2016 gikk han fra moderklubben IFK Nykjöping til HK Malmø hvor han har stortspilt! Han er intet mindre en sett på som en av de beste strekspillerne i den svenske toppserien, og har to ganger blitt kåret til årets linjespiller!

Kontrakten med Elverum strekker seg i første omgang til 2024!

Kassem Awad var opprinnelig venstreback, men har blitt omskolert til strekspiller og håndballkarrieren har skutt fart siden. Blant annet har det nylig gitt han plass på det svenske landslaget sammen med Lukas Sandell og Eric Johansson.

Det har også blitt erfaring fra spill i Europa for svensken som har spilt europaliga med Malmø de siste 5 sesongene, denne sesongen scoret han 13 mål før mamø røyk ut av kvalifiseringen i 2 runde.

Han er intet mindre enn toppscorer for Malmø med 62 mål så langt denne sesongen i den svenske toppserien, det gir han en 13 plass på toppscorerlista i ligaen totalt. Til sammenligning scoret han 46 mål på hele fjorårsesongen i samme liga, og 61 mål i 2019/2020 sesongen.

I oktober var han på månedens lag i Håndbollsligaen!

Vi gleder oss stort til å se Kassem Awad i aksjon i svart og hvitt neste sesong!