Årets siste kamp går i Bergen! – Elverum

Årets siste kamp går i Bergen!

Bergen Håndball venter Elverum i jakten på den perfekte avslutningen på 2021. Med seier mot laget som ligger sist i serien vil Elverum ha tatt 32 poeng av 32 mulige på denne siden av året. Elverum vant forrige oppgjør stort mot Haslum, og Bergen på sin side kommer fra 11 kamper på rad uten seier. De har riktig nok en uavgjort kamp mot Fjellhammer i den rekken, men det begynner virkelig å se tungt ut for vestlendingene.

Lagene har møttes en gang tidligere i år, og da vant Elverum 36-26 over laget som trenes av tidligere Elverum assistent, Fredrik Ruud. I den kampen ble Endre Langaas kåret til Elverums beste spiller og strekkollega Thomas Solstad ble toppscorer for de svarte og hvite. På Bergen var det Leander Seime som var den beste spilleren, mens Herman Oftedal ble toppscorer for bergenserne.

Laget Bergen er ganske ny oppstartet etter at de tok over for Fyllingen Bergen. Planen til den nye klubben er å samle hele Bergen til håndballsatsning i Bergen. Så langt har det ikke vært en dans på røde roser, men dette kan bli meget godt på sikt. Selv om laget sliter i bunnen av tabellen så er det en del gode spillere som Elverum må se opp for. Lagets toppscorer er Ebbe Stankiewicz og han har lagd hele 64 mål fra sin høyre kantposisjon. En sterk prestasjon av spilleren som også er en del av 02-landslaget til Norge.


Birk Herman Inselseth er kanskje dere farligste spiller så langt denne sesongen. I årets sesong har høyrebacken fått sitt gjennombrudd i eliteserien. Med 60 spillemål er det en målfarlig spiller som Elverum må passe litt ekstra nøye på når lagene møtes i Åsane Arena på tirsdag før jul. I tillegg til dette har de rekruttlandslagsspiller Fredrik Clementsen inne på linjen. Han har slitt litt med skader, men Bergen håper at han er klar for spill når Elverum venter.

En av grunnene til at Bergen sliter såpass som de gjør til nå er at de slipper inn 32 mål i snitt i kampene. Målvakt- og forsvarsspill har ikke fått satt seg helt på den måten Fredrik Ruud ønsker, og dette er nok en av de tingene som må sitte om at tirsdagens hjemmelag skal ta poeng mot et seiersvant Elverum. Elverum har til nå i sesongen satt 35,6 mål i snitt, og er det laget som scorer desidert flest mål i eliteserien.  

For Elverum er det nesten helt full stall. Eric Johansson hvilte i forrige kamp mot Sandefjord, men det ryktes at det ikke skal være noe alvorlig med det svenske stjerneskuddet som skal representere Sverige i EM i Ungarn og Slovakia. Kaptein Thomas Solstad er også mer og mer inne i det etter ankelbruddet, og strekkjempen har virkelig begynt å finne igjen tilbake igjen til storformen som sørget for at også han skal til EM. Solstad skal representere Norge. Kampen har avkast 18:00 og den kan følges på Østlendingen sine nettsider. Vi går for en perfekt først del av sesongen og to poeng! HEIA ELVERUM!