Seier i Bergen – Elverum

Seier i Bergen

Bergen-Elverum 23-30 (13-12)

Man skulle ikke tro at det skilte 26 poeng mellom lagene innledningsvis av kampen. Lagene var jevne, og etter 9 minutter så var stillingen 4-4 i Åsane Arena. Elverum gikk opp i en ledelse 5-4 etter at Tobas Grøndahl satte et straffekast sikkert i mål. Selv om mange trodde kanskje at Elverum skulle reise i fra da de gikk opp i ledelsen, så var det Bergen som og Leander Seime som kunne juble for å lede 6-5.

Bergen scorte fire mlå på rad og ledet 8-5 før Tobias Grøndahl lagde nok et mål for Elverum. Da det var spilt 18 minutter av kampen så ledet hjemmelaget 9-8 over Elverum. Bergen brukte lang tid i angrep, var effektive i skuddene sine og var det beste laget i den første omgangen denne tirsdagskvelden. Det var helt tydelig at Ruud og Gjesdal var godt forberedt på hvordan de skulle møte Elverum i denne kampen.

Vertene ledet 12-10 etter 25 minutter av omgangen. Elverum ble spilt svake av Bergen i sykdomsfraværet til Børge Lund. Heldigvis satte Elverum to kjappe mål, det siste ved Kasper Lien. Men det var Bergen som kunne gå til ledelse 13-12 etter at Leander Seime satte omgangs siste mål. Kantspilleren hadde en meget god omgang for hjemmelaget, og ble også kåret til Bergens beste spiller denne kampen.

I den 2.omgangen var det ventet at Elveurm skulle gå ut i et forrykende tempo, men det tok litt tid før de svarte og hvite kom seg til hektene i denne kampen. Det ble tidlig 14-14, og Elverum tok kommandoen like etterpå. Eric Johansson sørget for at serielederen ledet 19-17 etter 8 minutter, men like etterpå reduserte Markus Soltvedt for Fredrik Ruuds sitt Bergen.

Jo lenger ut i kampen det gikk, jo mer tydelig var det at Elverum hadde en god bredde. Bergen ble mer og mer slitne, mens Elverum og spesielt Tobias Grøndahl begynte å treffe mer og mer. Bakerst hadde også Emil Imsgard kommer, og målvakten leverte en god omgang for Elverum denne kvelden. Selv om vertene prøvde 7 mot 6, så klarte de ikke å tette luka opp til gjestene. Elverum ledet 25-21 etter at Thomas Solstad satte inn ett fint mål etter innspill fra Grøndahl.

Etter 23 minutter økte Sindre Heldal til fem måls ledelse, og bare noen minutter senere satte Endre Langaas inn 30-23 til bortelaget. De siste minuttene ble målløse og dermed kunne Elverum innkassere seg sin 16 strake seier i seriespillet. Elverum kunne gå til juleferie med 6 poeng ned til nærmeste konkurrent, Drammen! Bortelagets beste spiller denne kvelden var Tobias Grøndahl. Han ble også toppscorer med 9 mål.

Nå en liten ferie! Takk til alle som har fulgt oss denne høsten Vi gleder oss allerede til neste kamp. HEIA ELVERUM!!