Håndball-EM dag 1: To seiere og et tap for Elverumsspillerne – Elverum

Håndball-EM dag 1: To seiere og et tap for Elverumsspillerne

EM’s første dag er over og det ble både storseiere og overraskende resultater i Ungarn og Slovakia!

Norge-Slovakia 35-23

Håndballgutta starter EM mot vertsnasjonen Slovakia og bruker 1. omgangen på å finne flyten, 15-11 er resultatet til pause. 2.omgangen blir en helt annen dimensjon og Norge drar i fra i en klassisk åpningskamp. Thomas Solstad får et innhopp på tampen av kampen og på tross av den korte spilletiden på 10-15 minutter setter Elverumskapteinen 3 mål mot Slovakia. Gøy er det også å se at Elverumsgutten Erik Toft gjør en veldig god match for Norge, når Sagosen blir benka i store deler av 2.omgang, Toft setter 5 mål og spiller opp sine medspillere godt i kveldens åpningskamp! Toft blir kåret til banens beste av seerne hjemme i sofaen!

Norge gjør dermed en god kamp og vinner med 10 mål i kveldens kamp!

Sverige- Bosnia Herzegovina 30-18

Sverige har vært i siget den siste tiden og skuffer ikke i åpningskampen mot Bosnia. Til pause leder Sverige 17-11 og 2.omgangen blir en transportetappe for de gule og blå. Sverige vinner til slutt 30-18 og med 30 mål på 33 skudd, har ikke Bosnia sjans til å følge opp. Eric Johansson scorer ett mål i oppgjøret, hvor Hampus Wanne er blant spillerne som virkelig herjer.

Ungarn – Nederland 28-31

Kveldens store overraskelse fikk vi i Ungarn. Nederland blir sett på som det svakeste laget i Gruppe B, mens Ungarn er blant mesterskapets store favoritter. Dominik Mathe og Co får detderimot svært tøft mot nederlendrene og ligger under hele kampen. De er med fram til 2-2 for Nederland kjører på og tilvid herjer med Ungarn. Vertsnasjonen kommer aldri innpå igjen og må se seg slått i åpningskampen, det blir en skikkelig nedtur med 20.000 på tribunen i Ungarn. Dominik Mathé setter 5 mål i kampen, men det holder ikke mot nederlands Kay Smits som er den store bidragyteren til nederlandsk seier med sine 11 mål. Dermed er gruppa veldig åpen, før Island og Orri Freyr Thorkselsson møter Portugal på fredag.