EM dag 3: Scandinavisk nederlag – Elverum

EM dag 3: Scandinavisk nederlag

Norge- Russland 22-23

Håndballgutta skulle etter papiret få en enkel kamp mot Russland, som ikke har hatt sin storhetstid i håndballen siden 90-tallet. Men det skulle vise seg å bli betydelig vanskeligere enn man skulle tro. For selv om Norge ledet an fra start, var det et Norge uten det trøkket vi skulle forvente mot de russiske bjørnene. Til pause leder Russland med 2 og tilbake i 2.omgang tar Russland virkelig kontroll på kampen. Norge jager og jager, men tekniske feil og skuddbom dominerer når Norge kan komme tilbake i kampen. Sander Sagosen har skuddbom på skuddbom og kombinert med tidvis elendig pasningsspill i det norske laget, blir det utrolig vanskelig mot Russland som har dagen i alle ledd.

Norge prøver alt for hardt, og klarer ikke å holde roen i den avgjørende fasen, kan ta uavgjort på tampen men det blir nok engang for enkelt. Et Norge med kun 22 scorede mål er langt ifra de forventninger som var i forkant av kampen, selv om de norske målvaktene gjør en fenomenal jobb for å holde Norge i kampen er det ikke nok når scoringsevnen ikke er på plass. Simen Holand Pettersen og Thomas Solstad får tidvis bidra i det norske laget, men får aldri satt sitt preg på kampen, ett mål på hver av Elverumsgutta i kveld.

Kort oppsummert, ingen god kamp av Norge. Russland vinner fortjent. Norge har nå gjort det vanskelig for seg selv, før siste kamp i innledende runde mot Litauen på mandag.

Spania – Sverige 32-28

Både Sverige og Spania har den siste tiden vært der oppe og jaget medaljer det siste året, og det var vanskelig å spå utfallet før kveldens kamp mellom lagene. Sverige tar føringen fra start i kampen, men Spania henger på og får etterhvert tak på kampen.

I siste halvdel av kampen jager svenskene og er nære å kunne ta igjen spanjolene, men det blir for krevende når Spania skrur opp tempoet på tampen og vinner til slutt med 4. Eric Johansson spilte ikke i kveldens kamp mot Spania.

Det var ikke en kamp Sverige var forventet å ta, men det gjør nå mandagens møte med Tsjekkia viktig for de gule og blå.

Øvrige resultater:

Nord Makedonia – Montenegro 24-28
Frankrike – Ukraina 36-23
Tsjekkia – Bosnia Herzegovina 27-19
Slovakia – Litauen 31-26
Slovenia – Danmark 23-34
Kroatia – Serbia 23-20