EM dag 5: Norge og Sverige videre! – Elverum

EM dag 5: Norge og Sverige videre!

Litauen-Norge 29-35

Vi er blitt godt vant med god håndball i Elverum, og det mangler det en del på i 1.omgangen mot Litauen. Tendensen fra Russland-kampen er fortsatt tilstede, og både skuddbom og en del tekniske feil er fortsatt tilstede, i tillegg er det Litauen som kontrer Norge i senk, i motsetning til hva vi er vant med. Til pause står det 16-16, Norge får forholdsvis god utelling på gjennombruddene, hvor det ofte ender med straffe, men det er fortsatt en del å jobbe med, også bakover hvor for mye får komme til.

2.omgangen starter med en flyver fra Norge, og Håndballgutta tar tilbake føringen fra start, Norge trenger å komme godt igang for å ta 2 poeng, men Litauen viser ikke noe tegn til å gi opp av den grunn og fortsetter jaget. Men Norge finner etterhvert flyten, og leder 24-20 etter drøyt 10 minutter av 2.omgang. Norge får etterhvert rimelig god kontroll på kampen, Øverjordet er blant spillerne som tar ansvar og løfter det norske laget.

Det blir ingen storseier for Norge, men 35-29 etter en heller dårlig 1.omgang. Thomas Solstad setter scorer 1 mål og er god bakover for Norge, Simen Holand Pettersen satt på tribuna under kvedlens kamp.
Norge er dermed videre i EM

Tsjekkia- Sverige 27-27

Jevnt er det også i Sveriges kamp, der lagene følger hverandre tett gjennom 1.omgang. Sverige leder med ett til pause, i en meget målfattig omgang. Etter 10 minutter var stillingen 2-2.

Sverige dra litt ifra i starten på 2.omgang, men blir etterhvert hentet inn igjen og det står 22-22 med drøyt 10 minutter igjen. Det er et jagende Tsjekkisk lag svensken møter, og Glen Solberg prøver ut forskjellige taktikker for å holde Sverige foran. Det blir utrolig jevnt og det står 27-27 når Sverige tar timeout 20 sekunder før slutt, det ender uavgjort 27-27 og dermed er Sverige videre i EM, etter vanvittige sluttsekunder der Tsjekkia rekker en kontriing på tampen, men den ender i beina på en tsjekkisk spiller. Hårfint av Sverige!

Eric Johannson får ikke mye spilletid mot Tsjekkia, men Lukas Sandell som tidligere Elverumsspiller bidrar godt med 5 mål for Sverige.